Ministerul rus al Apărării susține că, în noaptea de 6 ianuarie, a respins atacul efectuat de un numar de 13 drone aeriene asupra bazelor sale militare din Siria. Mijloacele de apărare aeriană și de război electronic au permis neutralizarea tuturor aparatelor aeriene fără pilot.
Oficialii militari afirma ca militantii au intrat in posesia unei tehnologii superioare, care le putea fi livrata doar de un stat cu acces la astfel de tehnologii, sugerand – fara s-o spuna direct – ca furnizorul ar putea fi SUA.
Potrivit vicepreședintelui Dumei de Stat ruse, Dmitri Sablin, coordonator al grupului parlamentar de prietenie Rusia-Siria, dronele care au atacat bazele rusesti din Siria ”nu erau niste aparate artizanale, ci adevarate drone de luptă, realizate in tehnologie care, de regulă, este deținuta de un număr foarte limitat de țări, în principal de Statele Unite ale Americii“ – a spus parlamentarul.
Din pacate pentru oficialii rusi, pozele prezentate ca dovezi ale implicarii SUA in atacul cu drone nu sustin acuzațiile.
Aparatele realizate din placaj de lemn și lipite cu scoci sugereaza orice, numai nu masini letale realizate de o natiune razboinica high-tech.
În plus, deputatul contrazice cifrele Ministerului rus al Apararii si afirma ca, în realitate, la atac au participat nu 13 , ci 31 de drone.
„Atacul a fost la scara mare. Au fost 31 de drone, nu 13. Ele reprezentau o amenințare suficient de gravă pentru bazele noastre“ – a spus Sablin, citat de „Interfax“.
Anterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că șase drone au fost deturnate cu ajuotul mijloacelor de razboi electronic. Dintre acestea, trei au aterizat pe teritoriu controlat în afara bazei rusești, iar alte trei au fost distruse în urma coliziunii cu solul la aterizare. Șapte drone au fost doborâte de sistemele de rachete antiaeriene „Pantsir-S”.
Ce s-a întâmplat cu celelalte 18 drone, deputatul Sablin nu a precizat. Cel mai probabil, dacă ele au existat cu adevărat, s-au întors la locul de lansare.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
La primul atac, rebelii nu au reuşit. Dar la al doilea, le face vestă la patru găuri ruşilor.
Pesemne lemnul era „importat” din USA – high tech ! Pai daca USA le ataca baza aeriana nici nu aveau de unde sti ce i-a lovit si dispareau… vai mama lor de godaci inapoiati ! Pana si niste rebeli rupti in cur sunt mai buni decat trupele de rahat sovietice…