mistralParisul a pregătit și a trimis la Moscova proiectele de documente cu privire la încetarea acordului interguvernamental privind construirea pentru Rusia a navelor tip Mistral și a contractului pentru două astfel de nave, scrie ziarul „Kommersant”.

Franța a trimis propunerile sale pentru partea rusă de a rezilia contractul de furnizare pentru Marina rusa a celor două nave „Mistral”. Propunerile transmise Rusiei „înseamna retrocedarea Moscovei a aproximativ 785 milioane de euro, pe care le va primi insa numai dupa obținerea de catre Franta a acordului scris al guvernului rus cu privire la vânzarea navelor in cauza unei terțe părți, fără pretentii din partea Moscovei”, notează ziarul. Kommersant sustine ca „Moscova nu este de acord cu această abordare. „Costurile și pierderile Federației Ruse în legătură cu contractele în cauză sunt estimate de rusi la 1,163 miliarde de euro, iar aprobarea de re-exportare nu va fi acordata înainte ca banii sa fie returnati”.

Viceprim-ministrul rus Dmitri Rogozin a informat deja pe secretarului general al Apărării și Securității Naționale francez Louis Gauthier, autorizat să negocieze din partea franceza, – a declarat unul dintre interlocutorii Kommersant.

Prima nava de clasa Mistral, construita pentru Rusia a fost lansata în octombrie 2013 și în noiembrie 2014 urma sa fie predata Marinei ruse. În ultimul moment, Paris a suspendat pe termen nelimitat transferul navei, explicând decizia prins situația creata de Rusia in Ucraina.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top