HMCS FrederictonDouă nave de război rusești, timp de cateva ore, au urmarit ieri, în Marea Baltică, fregata canadiana HMCS Fredericton, care îl navea la bord pe premierul Canadei, Stephen Harper, precum și pe ministrul Apărării Jason Kenney, scrie The Globe and Mail.

Harper a devenit un participant involuntar în „jocul de-a șoarecele și pisica, desfășurat de flota rusa si cea NATO în largul coastei Europei de Est”. Potrivit Globe and Mail, nava care îl transporta pe premierul canadian a fost hartuita în Marea Baltică de două fregate ale Marinei ruse.

După cum se menționeaza în articol, navele rusești timp de mai multe ore au urmarit fregata canadiana si s-au apropiat de ea la o distanță de șapte mile marine (aproximativ 13 km).

Potrivit ministrului Apărării canadian Jason Kenney, manevrele rusesti au fost „intenționate”.

„Fredericton” va lua parte la exercițiul planificat de NATO in iunie în Marea Baltică. Dar misiunea sa nu se limitează la aceste manevre. Din decembrie anul trecut, fregata canadiană a participat la o misiune specială a alianței cu scopul „liniștirii membrilor săi din Europa de Est”, îngrijorati de o posibila agresiune ruseasca.
flota rusa
Ca parte a acestei misiuni, „Fredericton” a vizitat șaptesprezece porturi  europene și în mod frecvent ia la bord diplomați, politicieni și jurnaliști din diferite țări. Unul dintre oaspeții de onoare a fost şi Stephen Harper, care a petrecut 20 de ore pe fregata „Fredericton”, o vizita care a fost ţinuta în secret „din motive de securitate”, subliniază publicatia.

Faptul că navele ruse au urmarit „Fredericton” nu l-a surprins pe capitanul fregatei canadine, Jeff Murray: „Eu ma așteptam ca ei sa fie cu ochii pe situație – militarii fac acest lucru intotdeauna”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top