Gruparea de hackeri Digital Revolution a publicat documente care confirmă că serviciul de securitate la Rusiei – FSB – a ordonat experților în IT să dezvolte un program denumit Fronton, care va permite atacuri cibernetice folosind dispozitivele infectate din cadrul ”Internetului obiectelor” (”Internet of Things”), relatează BBC.

Hackerii au postat o arhivă cu 12 documente tehnice, diagrame și fragmente de cod create între 2017-2018. Conform acestei scurgeri de informații, beneficiarul comenzii este Unitatea militară nr. 64829, cunoscută sub numele de Centrul FSB de Securitate al Informațiilor. La dezvoltarea programului Fronton posibil au participat companiile rusești ”0day” și ”InformInvestGroup”.

În total, potrivit hackerilor, există trei versiuni ale acestei arme cibernetice – Fronton, Fronton-3D și Fronton-18. Acestea permit infectarea oricaror dispozitive „inteligente” (de la asistenți digitali la case „inteligente”), conectarea lor la o rețea comună și apoi atacarea serverelor responsabile pentru stabilitatea serviciilor de Internet și a internetului dintr-o anumită țară.

Conform documentelor prezentate, specialiștii contractați de FSB au propus ca botnetul să fie în proporție de 95% creat din camere IP și înregistratoare video digitale. „Pentru că transmit conținut video au un canal de comunicare suficient de mare pentru a efectua eficient atacuri DDoS”, se arata in materialele dezvăluite de hackeri. Spargerea dispozitivelor inteligente ar urma sa fie facuta folosind dicționarul parolelor tipice utilizate de dispozitivele din cadrul ”Internetului obiectelor”.

Documentele prezentate de hackeri arată că un atac la care ar participa câteva sute de mii de dispozitive inteligente ar putea stopa pentru câteva ore funcționarea rețelelor sociale și a serviciilor de hosting. „Într-o țară mică, un atac asupra serverelor DNS naționale poate face ca Internetul să fie inaccesibil timp de câteva ore”, se arata în documentele citate de hackeri.

Dezvoltarea acestei arme cibernetice a început, probabil, după ce, în octombrie 2016, în Statele Unite, dispozitivele infectate ale ”Internet of Things” au atacat aproximativ 70 de servicii de internet. Atunci, timp de câteva ore a fost limitată activitatea Twitter, Netflix, Spotify, Paypal și Amazon. În cadrul atacului DDoS s-a folosit programul Mirai, care permite crearea unui botnet pe baza de dispozitive inteligente din Internetul obiectelor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 4,20 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to FSB a cerut o nouă armă cibernetică. Cu ea Rusia va fi capabilă să lase o țară întreagă fără Internet

  1. bogdan i spune:

    Nu mai bine deconectam Ospiciul Lumea rusa de la Serverele Lumii Civilizate?! Asa scapam odata pt totdeauna de toate mizeriile propagate de ei ! Nu vom mai avea nici atacuri cibernetice la Banci sau Organizatii guvernamentale sau alegeri ! Sa se dezinformeze intre ei porcii !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top