Lefotovo inchisoare FSBLa Moscova a fost arestat corespondentul special al Agenției Naționale de Informare „Ukrinform” Roman Sușcenko. Ziaristul, care a fost arestat de instanța Lefortovo sub acuzația de spionaj, a fost descoperit accidental de membrii Comisiei de Supraveghere Publică de la Moscova. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei încearca sa afla circumstanțele arestării lui Sușcenko, care a avut loc vineri, pe 30 septembrie.

„Am dat accidental în camera de carantină a închisorii Lefortovo peste cetățeanul, în vârstă de 47 de ani, din Ucraina, Roman Sușcenko. El ne-a spus că ese jurnalist și ca a fost acuzat de spionaj. Alte detalii nu am avut timp sa obtinem” – a declarat pentru portalul ”Rusia deschisă” Zoia Svetova, membru al Comisiei de Supraveghere Publica.

„Ukrinform”: arestarea lui Sușcenko – „o provocare planificată”

Agenția „Ukrinform” și-a exprimat indignarea profundă cu privire la arestarea lui Roman Sușcenko. De asemenea, agenția este revoltata de ”stirile din mass-media rusă cu privire la acuzatia la adresa sa de „spionaj””.

Sușcenko lucrează la agenție din anul 2002 si este corespondentul în Franța începând cu anul 2010.

Potrivit „Ukrinform”, în momentul arestării jurnalistul era în vacanță și a sosit la Moscova în scop personal. El a fost arestat de agentii FSB în ziua sosirii, iar partea rusă nu a informat nici soția, sau instituțiile diplomatice și nici la locul de muncă.

„Ukrinform” declara că toate acuzațiile de „spionaj” împotriva lui Sușcenko sunt un ”alt act obraznic și ilegal” din partea Federației Ruse în legătură cu cetățenii ucraineni. Agenția cere ajutorul comunității internationale pentru elibearea jurnalistului sau.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to FSB forțează norma de ”spioni” prinși? Reporterul agenției Ukrinform – arestat la sosire pe aeroport în Rusia

  1. Basarabia e Romania spune:

    Stalinism pur e dur…..

  2. bogdan spune:

    Porcii tot porci ! Fac tot posibilul sa devina cea mai detestata tara de pe mapamond ! Natie spurcata de criminali !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top