Rusia continuă să piardă în ritm alert valuta straină, valoarea transferurilor bănești individuale în străinătate ridicandu-se, în 2016 (primele 9 luni), la 18,5 miliarde $, potrivit statisticii Bancii Centrale a Federației Ruse, scrie DW.com.

Anul trecut, din Rusia au fost transferate în strainatate 18,57 miliarde de dolari, insa recordul absolut al retragerilor a fost inregistrat in 2014 – 49,8 miliarde de dolari.

Cele mai populare țari pentru păstrarea banilor rușilor continua să fie Elveția. În prmele 9 luni, in bancile elvetiene, rusii au transferat 3,76 miliarde dolari, de 1,4 ori mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului 2015.

O alta ”pusculită” pentru rusi este si Letonia. De la începutul anului in aceasta tara baltica au fost transferate din Rusia fonduri de 1,5 miliarde $.

Cu aproape o treime – pana la 1,3 miliarde $ la 9 luni  – a crescut volumul remitențelor în China. Cu toate acestea, spre deosebire de alte țări, aproximativ o treime din aceste operațiuni nu sunt efectuate de cetățenii Federației Ruse.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to Fuga capitalului din Rusia a fost în 2016 de 18,5 miliarde de dolari

  1. bogdan spune:

    Doar atat ? Pesemne nu mai au godacii de rand resurse…Iar oligarhii nu incearca ! Le este teama ca mai apare o lista cu sanctiuni si raman fara ei…Daca mai adaugam si retragerile de capital din ultimii 2 ani de aproximativ 65 miliarde de dolari ale investitorilor straini e cam nasol ! Adaug aici cel mai semnificativ link privitor la investitiile directe in porcie din 2010 pana in 2015 ! Iar in 2015 cam toti banii sunt de fapt repatrieri de capital porcesc din paradisuri fiscale : http://rbth.com/multimedia/infographics/2016/06/07/the-number-of-direct-investments-in-russia-in-2015_601007
    In total de la invazia Ucrainei godacii au ramas din toate sursele fara aproximativ 400 miliarde de $ iar din investitiile probabile directe 2014-15 fara alte 100 miliarde ! Total 500 miliarde ! Sa mai vorbim ca au devenit Paria lumii iar cheltuielile de razboi au mai secatuit bugetul OLr cu alte zeci de miliarde ? Asa ca debilul pitic in ambitiile lui de criminal invadator a dat de pamant cu OLr iar in 2017 se cam termina si principalele rezerve valutare din Porcie ! Se pare ca la Porci le place sa fie masochisti !

    • yehudy spune:

      viitorul suna bine: federatia rusa se va dezintegra dupa modelul maretului si invincibilului urss 🙂 din cauze economice 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top