Liderii țărilor G-7 și-au exprimat disponibilitatea pentru o soluție diplomatică a conflictului sirian, dar fara Bashar al-Assad la conducere în Siria, contrar pozitiei exprimate de Moscova, principalul aliat al regimului.

În declaratia comuna postat pe site-ul Ministerului de Externe al Canadei, ministri de externe G7 au declarat: „Suntem în continuare adeptii soluției diplomatice a conflictului din Siria. Apreciem și sprijinim eforturile depuse de trimisul special al [Secretarului General] Organizației Națiunilor Unite [privind Siria Staffan] de Mistura pentru asigurarea unei tranziții politice cuprinzătoare și credibile [a puterii în Siria], în conformitate cu Rezoluția 2254 a Consiliului de Securitate al ONU și Comunicatului de la Geneva”, se spune în document.

Declarația menționează că liderii G7 susțin atacul cu rachete asupra infrastructurii militare și civile a Siriei. În text se menționeaza ca atacul a fost initiat abia după ce „au fost epuizate toate posibilitățile diplomatice privind respectarea normelor internaționale de interzicere a folosirii armelor chimice”.

„Noi, liderii G7 din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană condamnăm cu fermitate utilizarea armelor chimice de pe 7 aprilie în Gouta de Est din Siria“, – subliniaza declarația.

„Sprijinim pe deplin toate eforturile depuse de Statele Unite, Marea Britanie sau Franța, care vizează slăbirea capacitatii regimului [președintelui Bashar] al-Assad cu privire la utilizarea armelor chimice în viitor, așa cum a fost demonstrat pe 13 aprilie”.

Totodata, liderii  G-7 au subliniat că orice folosire a armelor chimice reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității internaționale. De asemenea, ei l-au condamnat pe Assad pentru folosirea armelor chimice împotriva poporului sirian și l-au acuzat de încălcarea Rezoluției 2118 a Consiliului de Securitate al ONU din 2013.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to G7 spirjină atacurile punitive împotriva lui Assad

  1. bogdan spune:

    Mana in mana cu criminalul de Assad se afla Cel Mai Mare Criminal din Lume – Pitikul Dement care comanda si initiaza asemenea atacuri asupra populatiei civile ! Assad este doar o marioneta a Pitikului kremlinez !

  2. bogdan spune:

    Mana in mana cu criminalul de Assad se afla Cel Mai Mare Criminal din Lume – Pitikul Dement care comanda si initiaza asemenea atacuri asupra populatiei civile ! Assad este doar o marioneta a Pitikului kremlinez !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top