Putin solemnSenzaționala numire a lui Alexei Diumin în postul de guvernator al regiunii Tula a provocat la Moscova multe speculati. Unii au spus ca Putin se pregateste sa predea cheile de la Kremlin fostei sale garzi de corp.

Cu toate acestea, este prea devreme ca cineva sa-si faca griji pentru starea de sănătate a președintelui rus, care pare la fel de puternica ca și dorința sa de putere nelimitată, scrie Le Temps.

Cu toate acestea, o astfel de avansare meteorică ne face să ne punem întrebarea: ce fel de servicii putea aduce presedintelui aceasta persoana care nu are niciun fel de experiență politică și administrativă pentru a obține o astfel de poziție înaltă?

„Singura dovadă obiectivă a perspicacitatii lui Diumin este inventivitatea manifestata la jocurile de hochei cu participarea presedintelui rus, atunci când, stand în poarta, a ratat toate pucurile lansate de Vladimir Putin, sau când la asistat in vânarea de balene” –  continuă autorul, amintindu-ne că Ivan cel Groaznic obsnuia sa imparta garzilor de corp bucati din tara, iar în perioada sovietică, aceleasi garzi direcționau cu succes vanatul sub teava armei secretarului general al PCUS.

„Nu este nimic nou sub soarele palid al nordului” – conchide publicatia.

Succesul în Rusia este tot mai dependent de proximitatea fizică fata de Vladimir Putin. Multi dintre fostii parteneri de hochei și judo ai lui Putin sunt astăzi miliardari (Ghenadi Timchenko, Arkady Rotenberg) sau miniștri.

Criticii lui Putin l-au acuzat de faptul că se înconjoară nu cu profesionisti in domeniile lor, ci cu oameni loiali, iar cunoscatorii coridoarelor puterii de la Kremlin se întreabă pe mainile carui coafor, camerista sau valet vor fi incredintate in viitor institutii de stat, concerne sau ce alte noi oportunități enorme li se vor deschide in fata.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to Garda de corp al lui Putin a fost numit guvernator de regiune

 1. yehudy spune:

  draga ivan, putin este un amator: caligula si-a facut calul senator 🙂
  dar, cine stie, putin promite si are potential 🙂

  • yehudy spune:

   este un nou pas in rusia: putin nu mai are incredere in guvernatorii obisnuiti si numeste pistolarii sefi ai rusiei in pozitii de guvernatori 🙂

   • ANTIPUTIN spune:

    In Tula, Putin depuse comoara’i colosala
    Si cine s’o pazeasca, de nu pistolarul lui sef
    Acesta’l insoteste, cand are tarul chef
    Sa vada munti de aur in daurita sala!

    E’acolo, stivuita, averea bietei Rusii
    Talharul ce’a furat’o, se ştie vinovat
    Dar crede ca’i revine, doar este Imparat
    Prin inima’i de piatra, urla vanturi pustii

    Odata, Rogozina si Lavrov si guvernul
    S’or intalni, flamanzii , in banca lui Putin
    Si’o fi o rafuiala, ce’o curata terenul
    De gangsteri fara lege si de Taru’asasin!

  • yehudy spune:

   draga ivan, daca comandantul sef al fortelor terestre din rusia a pus botul la 20.000 de dolari, gandeste-te cum serviciile secrete ruse vor pune botul la cele 40 de miliarde de euro ale lui putin 🙂

  • ANTIPUTIN spune:

   Pai Rogozin nu’i un animal, e adevarat salbatic, si Putin l’a facut vice-presedinte ?
   Putin l’a batut pe Caligula !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top