abramsO brigadă americană de blindate staționată permanent în Europa ar fi mai eficientă în descurajarea agresiunii Rusiei în regiune decât actuala prezență prin rotație, a afirmat joi comandantul desemnat la şefia forțelor SUA în Europa, transmite Reuters.

Generalul Curtis Scaparrotti, numit de președintele Barack Obama pentru a prelua conducerea Comandamentului European al Forțelor Armate ale SUA și viitor comandant suprem al forțelor aliate NATO, a subliniat că a căzut de acord cu ceilalți responsabili militari că Rusia reprezintă cea mai gravă amenințare pentru Statele Unite, iar Washingtonul trebuie să dea dovadă de fermitate în afirmarea drepturilor sale.

„Din perspectivă militară, ar trebui să ne îndreptăm cu navele și să zburăm oriunde ne permite dreptul internațional și ar trebui să fim puternici, clari și consecvenți în mesajul nostru în această privință”, a răspuns Curtis Scaparrotti în cursul audierii sale la o întrebare legată de recentele incidente în care avioane ruse au zburat în apropierea unei nave militare americane în Marea Baltică.

Generalul Scaparrotti le-a spus membrilor Comisiei senatoriale pentru forțele armate că Washingtonul ar trebui să furnizeze Ucrainei armele de care are nevoie pentru a se apăra în fața forțelor sprijinite de Rusia, inclusiv lansatoare de rachete antitanc de tip Javelin. El a mai menționat că este „îngrijorat” din cauza amenințării reprezentate de submarinele ruse pentru căile comerciale ale Statelor Unite.

Curtis Scaparrotti și generalul de aviație Lori Robinson, numit de Barack Obama pentru șefia Comandamentului de Nord, au avertizat amândoi că Rusia este principala amenințare militară pentru SUA.

ScaparrottiGeneralul Scaparrotti le-a mai spus senatorilor americani că o Rusie renăscută afișează „un comportament tot mai agresiv ce contestă normele internaționale, de multe ori cu încălcarea dreptului internațional”.

Întrebat despre forțele americane din Europa, el a subliniat că o brigadă americană de blindate staționată permanent ar fi mai eficientă să descurajeze agresiunea Rusiei în regiune decât actuala prezență prin rotație.

Statele Unite au început să își reducă prezența în regiune în urmă cu câțiva ani din cauza reducerii cheltuielilor de apărare, înlocuind unitățile permanente cu rotații ale trupelor care sunt deplasate prin Europa pentru pregătire.

Anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia a dus însă la o nouă creștere a prezenței militare americane. În martie, Pentagonul a anunțat că Statele Unite vor avea o brigadă de blindate desfășurată în permanență, prin rotație, în Europa de Est. O brigadă americană de blindate este în mod obișnuit formată din 4.500 de militari.

Cu începere din februarie 2017, forțele terestre americane vor avea o prezență prin rotație de nouă luni în Europa și vor participa la exerciții militare în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România și Ungaria. Generalul Scaparrotti le-a atras atenția senatorilor că o prezență permanentă ar fi mult mai eficientă.

„O brigadă permanentă stabilește legături cu elementele de susținere ale tuturor forțelor din SUA, precum și o relație permanentă cu toți aliații noștri”, a spus el. „Oferă mai multă substanță și mai multă putere în edificarea de relații”, a adăugat generalul Curtis Scaparrotti.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (8 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top