Georgia a abolit pedeapsa cu închisoarea pentru consumul sau achiziționarea de marijuana în cantități mici, potrivit deciziei Curtii Constituționale a Georgiei, scrie Georgia Online.

Curtea a notat în decizie că achiziționarea și deținerea de marijuana în cantități mici nu indică, în sine, un scop sau risc real de vânzare, iar condamnarea cu închisoare în astfel de situatii este tratament inuman, contrar Constituției.

În viitorul apropiat, instanța va continua să examineze problema recunoașterii drept neconstituționale a legilor care pedepsesc cu închisoarea pentru utilizarea repetată, cumpărarea, deținerea și producția pentru uz personal a unor substante narcotice.

Consumul de droguri usoare în Georgia este o infractiune administrativă daca esti prins prima data. La recidiva, politia intocmeste dosar penal.

Dezincriminarea consumului de marijuana este periodic subiect de dezbateri publice aprinse în Georgia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Georgia a dezincriminat consumul de marijuana

  1. bogdan spune:

    Portugalia ,Olanda si… incredibil Georgia(Gruzia) ! Astia chiar sunt la un secol distanta de Porci !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top