Ministerul de Justiție al Georgiei a intentat un nou proces împotriva Rusiei în cadrul Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Într-o declarație, Ministerul Justiției din Georgia susține că Rusia efectuează un control real pe teritoriul Osetiei de Sud și Abhaziei, și că, prin urmare, Moscova este responsabila de cazurile de răpire și ucidere a cetățenilor georgieni înregistrate în aceste teritorii.

În procesul intentat la Curtea de la Strasbourg, autoritățile georgiene acuză Rusia de încălcarea a opt articole din Convenția privind drepturile omului. O atenție deosebită este acordată morții cetățeanului georgian Arcil Tatunașvili, ucis pe 23 februarie 2018 în Osetia de Sud. Potrivit părții georgiene, el a murit după ce a fost torturat într-o închisoare din Tchinvali.

Acesta este cel de-al treilea proces al Georgiei împotriva Rusiei. Primul a vizat deportarea în masă a cetățenilor georgieni din Rusia în 2006. Decizia CEDO a fost pronunțată în favoarea Georgiei. Cel de-al doilea proces, care încă se judecă, privește conflictul armat din august 2008.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Georgia a intentat la CEDO un nou proces împotriva Rusiei

  1. bogdan spune:

    Si desigur orice proces se va desfasura in Lumea civilizata are rezultat previzibil ! Porcia lui Putler va pierde Intotdeauna ! Lumea Civilizata nu este echivalenta cu Porcia Pitikului Atomik !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top