vagoane-carbuneGermania a importat anul trecut din Rusia cea mai mare cantitate de cărbune din ultimii nouă ani, în condițiile în care Uniunea Europeană încearcă să-și reducă dependența energetică față de Rusia, transmite Agerpres.

Potrivit datelor publicate de Oficiul federal de statistică, în 2014 importurile de cărbune din Rusia au crescut cu 6,6% până la 12,6 milioane tone. Mai mult, importurile din Rusia au reprezentat mai mult de un sfert din totalul importurilor de cărbune ale Germaniei, care au crescut cu 2,1% până la 46 milioane tone, cel mai ridicat nivel de după 2006. Importurile de cărbune din Africa de Sud s-au dublat până la 6,1 milioane tone, în timp ce livrările din Columbia au scăzut cu 27% până la 5,9 milioane tone.

În condițiile în care cărbunele se tranzacționează în dolari, producătorii ruși pot oferi prețuri mai mici având în vedere că rubla rusească s-a depreciat cu 62% în raport cu dolarul iar prețul petrolului s-a redus la jumătate.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top