dolariSancţiunile economice impuse Federaţiei Ruse de către comunitatea internaţională ca urmare a susţinerii rebelilor pro-ruşi din estul Ucrainei au lovit şi marile companii internaţionale de servicii financiare care activează şi-n piaţa de capital rusă, informează Bloomberg.

Astfel, Goldman Sachs şi Citigroup se numără printre marile companii financiare care şi-au văzut comisioanele din operaţiunile bancare de investiţii din Rusia evaporându-se în acest an, în condiţiile în care sancţiunile impuse acestei ţări şi declinul economiei acesteia împing tranzacţiile către zero.

Băncile au obţinut 70 milioane dolari din servicii de consultanţă oferite pentru tranzacţii cum ar fi fuziuni şi vânzări de titluri financiare până pe 31 mai, comparativ cu 178 milioane dolari în perioada similară a anului trecut.

În acest sens, Deutsche Bank, cea mai mare bancă de investiţii străină din Rusia, a câştigat 1 milion de dolari faţă de 16 milioane cu un an în urmă, în timp ce UBS, Goldman Sachs şi Citigroup au văzut comisioanele evaporându-se în perioada respectivă.

În primul trimestru din 2015, PIB-ul Rusiei s-a contractat cu 1,9%, comparativ cu primul trimestru din 2014, după un avans de 0,4% în perioada octombrie-decembrie 2014.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top