Din 2003, Rusia nu a îndeplinit mai mult de jumătate din recomandările Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) privind procesul electoral în țară, se arată în raportul mișcarii publice în apărarea drepturilor alegătorilor „Golos”, publicat pe 22 noiembrie.

Activiștii pentru drepturile omului au analizat rapoartele Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului despre observarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din Rusia din ultimii 15 ani. În urma celor șase campanii electorale, Moscova a primit 139 de recomandări din partea OSCE, dintre care doar 17 au fost implementate,  48 au fost parțial îndeplinite, iar 74 (sau 53%) au fost ignorate, spun experții Golos.

După cum subliniază autorii raportului, multe recomandări ale OSCE se repetă de la alegeri la alegeri. Printre acestea se numără aspecte legate de drepturile observatorilor, admiterea candidaților la alegeri, precum și abuzul de resurse administrative și de poziția oficială.

Potrivit Golos, OSCE este deosebit de îngrijorată de deteriorarea semnificativă a situației observatorilor electorali independenți. În special, de faptul că a fost adoptata o interdictie legislativă pentru organizațiile publice de a trimite observatori la secțiile de votare.

Comentând raportul, șefa Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Rusia, Ella Pamfilova, a declarat că majoritatea recomandarilor OSCE sunt ignorate anual și de către SUA și Germania. Potrivit Pamfilovei, Comisia Electorală Centrală din Rusia, în limitele competenței sale, este foarte atentă la toate aceste recomandari. „Restul sunt diferențe politice, iar acest lucru nu mai este de competenta noastra”, a adăugat șefa CEC.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Golos: Rusia nu a respectat majoritatea recomandărilor OSCE privind procesul electoral

  1. bogdan spune:

    Da’ ce treaba are benzinaria pitikului cu Europa pt a-i respecta recomandarile ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top