Mikhail GorbachevAflat la prezentarea cărții jurnalistului german Wilfried Sernaglia -„Schimbarea de curs”-, fostul președinte sovietic Mihail Gorbaciov și-a exprimat opinia că Rusia, în ciuda bogăției sale, nu se poate relansa din cauza „grelei moşteniri”.

„Germanii nu au incredere în rusi și Rusia. Aşa s-a întâmplat. Dar știu că acum există o mare dezbatere. Acum mulți încearcă să provoace Rusia. O ţara aşa bogată și nu se poate relansa. Da, pentru că ea pana in prezent inca se lupta cu moștenirea grea care i-a ramas de la vechiul regim”, – a declarat fostul președinte al URSS, în discursul său dedicat relațiilor ruso-germane și politicii internaționale.

Gorbaciov și-a exprimat, de asemenea, speranța îmbunătățirii situației pe arena internațională, având în vedere recentele declarații ale președintelui SUA, Barack Obama.

„După al Doilea război mondial au ramas urme adanci în mintile și inimile oamenilor. Ura a ajuns prea mare și se părea că Rusia și Germania nu vor mai coopera nicioda. Dar acum nu mai pot spune ca asa ceva nu se poate face. Totul se poate face! Declaratiile făcute recent de politicienii germani și Obama – este într-un fel o reevaluare a evenimentelor. Acum este important să nu pierdeți momentul si sa reveniti la o poziție de încredere, de control”-, a adăugat Gorbaciov.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Gorbaciov a dat vina pe „greaua moştenire”

  1. yehudy spune:

    gorbaciov si iliescu au acelasi limbaj: „greaua mostenire” 🙂
    normal, doar au fost colegi la studiile din moscova 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top