GorbachevPentru a rezolva conflictul din Ucraina este esențial să se reia dialogul dintre Moscova și Washingtonrolul și responsabilitatea lor sunt speciale„, a declarat primul şi ultimul președinte al URSS, Mihail Gorbaciov, potrivit Novaya Gazeta.

Anterior, Gorbaciov declara Europa se poate aștepta la un masacru terifiantdin cauza Ucrainei, fiind în joc prea multe, pericolele și riscurile fiind prea mari.”

Fostul lider URSS scrie în prefaţa cartii sale –  După Kremlin” – pregatite pentru publicare la editura Novaya Gazeta. Cartea este dedicată evenimentelor din Rusia și din lume din ultimii douazeci de ani. În epilog, Gorbaciov a scris despre cauzele care stau la baza crizei din Ucraina, afirmând ca motivele acesteia este renuntarea la Perestroika și dizolvarea aventurista” a URSS. Responsabilitatea este pe umerii conducerii de atunci a Rusiei, afirma Gorbaciov.

În același timp, trebuie să vă reamintesc conducerea ucraineană a sabotat procesul de transformare a Uniunii atât înainte de august 1991, cand a avut loc lovitura de stat, cât și după, în ciuda faptului majoritatea republicilor au convenit asupra textului Tratatului Uniunii,” – a spus Gorbaciov.

nori negri KremlinEl a adăugat a luptat pentru păstrarea URSS cu toate instrumentele de politică disponibile, „am propus Kievului discutii privind o uniune  economica”. În cadrul acestor negocieri, sublinaza Gorbaciov, s-ar fi putut rezolva toate problemele, inclusiv cu privire la statutul Sevastopolului și a Crimeei.

Dar sugestiile și avertismente mele nu au fost ascultate. Uitând în relațiile dintre națiuni trebuie să fie foarte atenti, să gândească in consecințe fiecare pas, Consiliul Suprem al Federației Ruse a aprobat în aplauze desfiintarea Uniunii Sovietice. Cineva ar putea spune:” Este trecutul. Nu, pentru ca de acolo ne vin mai multe fire, legate inclusiv de crizele actualeși amintind despre greșelile politicienilor din trecuta scris primul președinte al URSS.

Gorbaciov crede ca singura modalitate de a rezolva criza din Ucraina este un dialog constructiv la nivel internațional și în rândul forțelor politice ucrainene. Eu continui să cred pentru pacea din Ucraina, Europa, toata lumea, este esențiala reluarea dialogului dintre Rusia și Statele Unite. Rolul și responsabilitatea lor sunt speciale” a spus Gorbaciov.

Potrivit acestuia, reprezentanții Moscovei și Washingtonului, precum și alți membri ai Consiliului de Securitate al ONU, ar trebui să pregătească un proiect de rezoluție comună, care ar ajuta la schimbarea cursul negativ al evenimentelor din Ucraina.”

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top