Mikhail GorbachevPrimul președintele sovietic Mihail Gorbaciov consideră că reîntoarcerea la retorica Războiului Rece este o cale periculoasăpentru Rusia și speră Vladimir Putin nu va alege acest drum. În același timp, el observă în liderul rus semne ale autoritarismului și vanităţii.

Cred ca (Războiului Rece n.r.) este o cale periculoasa (…) Nu cred este alegerea făcută de Putin, nu cred. Poate idealizez. Deși, trebuie să recunosc că în activitatea sa au început să apară mai multe metode autoritare. Cred că s-a îmbolnavit de boala de care am suferit si eu la vremea mea – vanitatea. Am vorbit deja public cu privire la acest subiect…„, a declarat Gorbaciov într-un interviu pentur postul tv Dojdy.

Cred că trebuie sa depasim faza de superputereNu este o soluție. Trebuie să înțelegem că suntem într-o lume diferită, într-o lume interconectata, interdependenta, unde evenimentele sunt resimtite foarte sensibil, ating întotdeauna pe cineva… Pana la nivel de familii obisnuite. Cred ca noi trebuie să învățăm să trăim în această lume, într-o lume globală, în contextul interconectarii in cresterea sugerat Mihail Gorbaciov.

Comentand cu privire la criza din Ucraina, fostul președinte al Uniunii Sovietice și-a exprimat opinia nu trebuie adus cetățeanul ucrainean în faza de ostilitate față de Rusia„.

În ceea ce privește Crimeea, Gorbaciov a declarat ca a fost unul dintre primii care a numit-o soluția corectăamintind rezultatele referendumului” din Crimeea și sângele rusesc vărsat în Crimeea”. În ceea ce privește separarea regiunilor Lugansk și Donețk de Ucraina, „momentul nu este potrivit”, precizand apoi ca acesta nu va fi potrivit niciodata.

În același timp, ex-președintele URSS a negat acționeaza ca un  avocatul al lui Putin în Occident. Nu, dacă am ceva de spus despre Putin, spun mereu, nu evit criticile. Când cred că pașii sunt buni, îl  sprijin, dar la fel de deschis spun si despre neajunsuri, daca le vad„, – a mai declarat Gorbaciov.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top