metinvestGrupul „Metinvest”, cu activitati miniere si metalurgice, apartinand celui mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov, nu a reușit să obțina noi imprumuturi pentru plata datoriei curente, declarandu-se insolvabil.

Compania cere acum creditorilor sa accepte amânarea rambursarii datoriei, se anunta pe site-ul oficial Metinvest.

„În paralel cu publicarea rezultatelor financiare pentru anul 2014, grupul a anunțat că este insolvent și propune deținătorilor de obligațiuni trei noi planuri de amanare a scadenței pentru anii 2015, 2017 și 2018,” – se spune în declarația grupului.

În lunile martie și aprilie, nu toti creditorii au fost de acord să amâne plățile la împrumuturi, ca urmare, grupul a declarat „insolventa pentru o suma de 113 de milioane de dolari”, spune compania.

Potrivit rezultatelor financiare, venitul net al Metinvest în 2014 a scăzut cu 59% – de la 392 la 159 milioane de euro, iar veniturile cu 18% – de la 12.8 la 10.565 miliarde de dolari.

Producția de oțel a scăzut față de anul precedent cu 26% (până la 9,2 milioane de tone), concentrat de minereu de fier – cu 6% (până la 34,9 mil. tone), cărbune – cu 26% (până la 4,1 milioane tone).

„Conflictul din regiunile de est a condus la perturbări semnificative a activitatii in unele dintre companiile noastre metalurgice și miniere”, mai arata grupul.

Actionarii principali ai Metinvest sunt „SKM” (71.24%) și grupul „Smart-Holding” (23.76%). Unicul proprietar al SKM este cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov. Potrivit experților Forbes, anul trecut averea lui Ahmetov a scăzut de la 11.2 la 6.9 miliarde de dolari.

Presa ucraineana a scris ca, pe 7 aprilie, Procuratura Generală a Ucrainei a solicitat instanței să anuleze privatizarile companiilor energetice „Dniproenergo”, „Donbasenergo” și „Zakarpatieoblenergo” controlate de Ahmetov. Miliardarul a declarat ca intenționează să își apere interesele în instanțele internaționale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top