Ministerul de Finanțe al Rusiei a propus reducerea alocarilor în cadrul bugetului de ”Politica sociala” cu 53 de miliarde de ruble (710 milioane euro), Fondul de pensii urmand sa piada în 2018 circa 51,5 miliarde de ruble. Rectificarea bugetara a fost anuntata pe portalul federal al proiectelor de acte normative.

Astfel, se propune reducerea cheltuielilor cu asigurările sociale cu aproape 6 miliarde de ruble și cu peste două miliarde de ruble a alocațiilor de stat acordate persoanelor cu handicap.

În același timp, cheltuielile pentru serviciile de securitate si politie vor crește cu 20 de miliarde de ruble.

Totodata, cu 2,3 ​​miliarde de ruble cresc cheltuielile pentru armată, si cu 4,5 miliarde de ruble cheltuielile privind sistemul de penitenciare.

În total, guvernul rus intenționează să aloce aproximativ cinci trilioane de ruble (67,3 miliarde de euro) pentru armată, servicii secrete si politie, suma reprezentând aproximativ 29% din taxele colectate în țară.

La 7 mai, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret în care cere Guvernului să se asigure că pana in 2024 Rusia se va alătura top cinci cele mai mari economii din lume, sa creasca speranța de viață la 78 de ani, sa asigure o creștere a pensiilor peste rata inflației, și sa reduca sărăcia la jumătate.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Guvernul rus taie din pensii și asistență socială în favoarea armatei și serviciilor secrete

  1. Antonescu spune:

    Foarte bine,, rusî trebuie sa trăiască putin si prost,,

  2. bogdan spune:

    Povestiri din Porcie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top