hahnComisarul European pentru extindere și politică de vecinătate, Johannes Hahn, a declarat, joi, că, oficialii de la Kremlin trebuie să înțeleagă faptul că UE nu reprezintă o potențială amenințare pentru interesele sale, informează EuropaLiberă.org.

Potrivit oficialului comunitar, miza summitului Parteneriatului Estic de la Riga (Letonia) ar fi o dezbatere privind „revizuirea politicii europene de vecinătate, cu un accent special pe cooperarea economică”.

”Această formulă de cooperare este importantă pentru dezvoltarea țărilor membre ale Parteneriatului (Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan și Belarus), dar și pentru UE, care are nevoie de țări prospere în vecinătatea sa, de parteneri comerciali credibili. Noua politică de vecinătate va căuta să fie mai flexibilă pentru a reacționa adecvat la evoluția situației de pe teren”, a afirmat Johannes Hahn.

În ceea ce privește posibilele amenințări ale Moscovei împotriva Republicii Moldova și a Georgiei, oficialul comunitar a susținut faptul că numai „o cooperare pașnică, bazată pe încredere reciprocă, ar fi soluția cea mai bună pentru toată regiunea, inclusiv Rusia”.

Summitul Parteneriatului Estic se desfășoară astăzi și vineri, la Riga în capitala Letoniei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top