Apti AuhadovVice-presedintele Federatiei Internationale de Haltere (IWF), Sam Coffa, a anunțat descalificarea echipelor nationale de haltere din Rusia, Belarus și Kazahstan. Decizia finală va fi luata vineri, la o reuniune a comitetului executiv al IWF.

„Toți membrii comitetului executiv au sprijinit propunerea de descalificare a echipei ruse, ai carei sportivi au fost gasiti dopati înca de la Olimpiada de la Beijing. Aceste sancțiuni vor fi impuse şi în ceea ce privește echipele din Belarus și Kazahstan” – a declarat Coffa, citat de „Interfax”.

Ieri, după o reuniune a comitetului executiv al organizației la Tbilis, IWF a adoptat o „decizie grea”. În ea se spune despre o posibila descalificare a Federației de Haltere din Rusia, în cazul confirmarii doparii sportivilor ruși pe baza celor mai noi metode de verificare încrucișată a probelor de dopaj de la Jocurile Olimpice din 2008 și 2012 și descoperirea a mai mult de trei teste pozitive.

Descalificarea Federației ruse va însemna interzicerea participarii sportivilor rusi la Jocurile Olimpice.

Probele pozitive la Beijing (2008) și Londra (2012)  au fost găsite la trei halterofili ruși: Marina Şainova, Nadejda Evstiukhina și Apti Auhadov.

Amintim că, în urma cu două zile, Comitetului Internațional Olimpic (CIO) din Lausanne a recomandat federatiilor internationale de sport sa decida dacă permit sau nu sportivilor ruși sa participe la Jocurile Olimpice de la Rio.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top