În legătură cu restricționarea accesului la mesageria Telegram, autoritatea de reglemantare a Rusiei in domeniul telecomunicatiilor – Roskomnadzor – a blocat pană in prezent aproape 16 milioane de adrese IP, potrivt expertilor care monitorizează blocarile.

Ei remarcă faptul că numărul de adrese IP blocate deja l-a depășit pe cel al  utilizatorilor Telegram din Rusia.

Din cauza acestor actiuni ale Roskomnadzor sunt afectate sute de servicii online din Rusia, magazine online, servicii de curierat, servicii de cloud, jocuri online, serviciile  Microsoft, messenger Viber și rețeaua socială „Odnoklansiniki“. Se întâmpla tocmai din cauza blocării a milioane de adrese IP ale serviciilor de cloud Amazon și Google.

Probleme legate de accesul la propriile resurse sunt semnalate chiar si la Roskomnadzor, însă conducerea autoritatii le pune in legatura cu atacurile DDoS.

Accesul la Telegram a început să fie blocat de ieri in Rusia în baza unei decizii luate săptămâna trecută de o instanta de la Moscova, dupa ce compania a refuzat sa transmita FSB cheile de decriptare ale mesajelor transmise de utilizatori.

Între timp, fondatorul Telegram, Pavel Durov, a promis să doneze milioane de dolari din fonduri personale pentru administratorii serverelor Proxy și VPN, care oferă mijloace de a ocoli blocarea mesageriei sale.

Durov și-a exprimat recunoștința față de utilizatorii din Rusia pentru sprijinul și loialitatea lor. În prima zi de blocare a mesagerului, numărul de utilizatori din Rusia nu a scăzut, spune el. Potrivit lui Durov, utilizatorii din Rusia reprezinta șapte la sută din numărul total de utilizatori ai Telegram.

În plus, fondatorul mesageriei a mulțumit Apple, Google, Amazon și Microsoft pentru „neparticiparea la cenzura politică” a statului rus.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Haos în Internetul din Rusia. Numărul de IP-uri blocate din cauza Telegram a ajuns la 16 milioane

  1. bogdan spune:

    Dar la ce le trebuie la godaci Telegram si altele ? Nu-i indeajuns ca-l au pe Cel Mai Mare Godak sa le comunice ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top