Jurnalistul japonez Akiyoshi Komaki a constatat neconcordanțe în rapoartele fotografice de la întâlnirile de lucru ale președintelui rus Vladimir Putin în luna august 2016. Analiza imaginilor postate de serviciul de presă al Kremlinului pe site-ul Presedintiei, arata că rușilor li se comunica despre activitățile șefului statului cu înlocuirea datelor și încălcarea ordinii cronologice.

Putin

Aparent, evenimentele unei singure zile, sunt împărțite în mai multe zile și apoi se vorbeste despre ele într-un mod convenabil pentru președinte. Ce a facut Putin in realitate in timpul programului sau, rămâne un mister pentru public.

Komaki si-a publicat investigația pe site-ul ziarului japonez Asahi Shimbun pe 30 augus. Autorul si-a amintit cuvintele secretarului președintelui rus, Dmitri Peskov, care spune că în programul lui Putin pentru vara anului 2016 nu există nicio vacanță.

Studiind cu atenție mai multe fotografii de pe site-ul președintelui rus, Komaki a ajuns la concluzia că, în luna august, programul liderului de la Kremlin ar putea fi diferit de rapoartele serviciului sau de presă. Pentru analiza, jurnalistul japonez a folosit forografiile facute la întâlnirea lui Putin cu șefii regiunilor care, se presupune ca, au avut loc în zile diferite.

Potrivit site-ul oficial al președintelui Federației Ruse, pe 17 august, șeful statului s-a întâlnit cu guvernatorul interimar al Republicii Komi-  Serghei Gaplikov, pe 18 august – cu guvernatorul Magadan – Vladimir Pecenîi, 22 august – cu guvernatorul regiunii Arhanghelsk- Igor Orlov, 23 august – cu guvernatoru de la Sverdlovsk Evgheni Kuivasev, iar pe 24 august – cu guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov. Rapoartele fiecărei ședințe sunt însoțite de fotografii cu șeful statului.

Comparand fotografiile, Komaki a concluzionat că, cel mai probabil, pozele din datele de 17, 18, 23 și 24 august au fost făcute într-o singură zi, iar cele de pe 22 august – intr-o alta. Concluziile jurnalistului sunt bazate pe analiza schimbărilor în poziția creioanelor din suportul de creioane de pe biroul presedintelui rus, pozitia hartiilor pentru notite, precum și pe baza pantofilor lui Putin.

Autorul a subliniat că, în fotografiile de pe 17, 18, 23 și 24 august, creioanele sunt în aceeași poziție. Lispa oricarei schimbari se vede în mod clar pe colajul facut de Komaki. Cu toate acestea, în imaginea de pe 22 august, creioane sunt aranjate in mod diferit. În special, nu se vede creionul de culoare portocalie, vizibil in pozele anterioare, dar și în imaginile ulterioare. Ziaristul se îndoieste că, pe 22 august, cineva a mutat creioanele, iar în ziua următoare le-a pus exact în aceeași ordine în care au fost cu cinci zile în urmă.

Modificări similare au avut loc și în pozitia blocului de hârtii pentru notițe. Pe fotografiile din 18, 23 și 24 august, o foaie este iesita din bloc. Același lucru se poate vedea si în fotografiile de pe 17 august. Dar, în fotografia din data de 22 august, foaia de hârtie este deja indreptata. „Altfel spus, pe 22 august, blocul de hartii a fost alineat, iar pe 23 din nou o foaie ”rebela” a luat poziția avuta cu cinci zile în urmă?” -se intreaba autorul.

În plus, în imaginea din 22 august, Putin este prezent la intalnire cu alti pantofi, fata de cei purtati pe 17, 18, 23 și 24 august. Totodata, Komaki subliniază faptul că, în toate cele patru fotografii, președintelui rus are cravate diferite, „desi e posibil să le fi schimbat pentru fiecare noua intalnire”.

Conform jurnalistului japonez, Putin s-a întâlnit cu reprezentanții regiunilor Komi, Magadan, Sverdlovsk și Moscova în aceeași zi. „Data exactă nu este cunoscută, dar cel mai probabil a fost 17 august sau mai devreme. Aceste întâlniri au fost împărțite în mai multe zile și publicate pe site ca fiind intalniri ale lui Putin din 17, 18, 23 și 24 august” – spune Komaki.

În același timp, autorul sugerează că doar o fotografie, din data de 22 august a fost făcută în altă zi. Astfel, potrivit jurnalistului, pot fi explicate modificările notabile care au avut loc pe biroul președintelui.

Potrivit lui Komaki, diplomații care lucrează la Moscova cunosc de mult timp că administrația președintelui „împarte în mai multe zile fluxul de activitate concentrat al lui Putin de la Kremlin”. Această metodă este posibilă deoarece jurnaliștii nu sunt prezenți în timpul numeroaselor evenimente asociate cu presedintele rus, explica autorul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (8 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Hârtia, creioanele și pantofii lui Putin au divulgat minciuna practicată de Kremlin

  1. bogdan spune:

    OLR ! Asta spune tot…

  2. Catun spune:

    N-am vazut o minciuna mai mare ca Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top