lacJohn Herbst, expert al Consiliului Atlantic al SUA, este de părere că agresiunea militară a Federaţiei Ruse din Ucraina se poate extinde oricând în statele din spaţiul ex-sovietic, infomează jurnaliştii de la Agora.md.

,,În prezent, Rusia provoacă acțiuni de agresiune în Ucraina, dar în orice moment aceste acțiuni pot fi extinse. Noi considerăm că țările din Est, care fac parte din spațiul ex-sovietic, sunt în pericol. Astăzi Ucraina, dar ar putea fi aceeași situație și în Republica Moldova, Georgia, chiar în următoarele zile”, a declarat oficialul american.

Potrivit lui Herbst, misiunea Consiliului Atlantic este să se informeze despre situaţia reală din teren şi ulterior să elaboreze o strategie pentru statele din Estul Europei, în baza căreia să le ofere sprijin.

„Vrem să depistăm modalitățile modeste prin care putem sprijini Republica Moldova ca să poată trăi cetățenii în securitate. SUA este îngrijorată de acțiunile lui Putin și este capabilă să le împiedice, împreună cu toate consecințele aferente acestor acțiuni de agresiune. Am aprecia orice idee din partea dumneavostră prin care noi, real, v-am putea oferi sprijinul”, a adăugat expertul american.

Consiliul Atlantic este unul dintre cele mai influiente centre analitice din SUA, care activează în domeniulafacerilor internaționale, oferind expertiză și consultanță reprezentanților Administrației şi Congresului SUA, precum și comunităţii oamenilor de afaceri americani.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top