hodorkovskiProprietarul proiectului „Open Rusia” Mihail Hodorkovski a declarat că susține imunitatea „fostului președinte și fostului premier” dupa schimbarea regimului în Rusia, relatează Znak.com.

Întrebat ce soarta îl așteapta pe Vladimir Putin și familia sa, în cazul venirii lui Hodorkovski la putere, fostul proprietar al Yukos a spus: „Nu văd niciun conflict personal între noi, conturile noastre sunt închise, – a răspuns el. Este adversarul meu politic şi cred că este bine și demn când fostul adversar – fostul președinte și fostul premier – sa beneficieze de imunitate totală așa cum este și în alte țări normale (exceptand cazul în care nu au comis crime personal).

În același timp, el a spus că stabilirea vinovăției sau a nevinovăției este sarcina judecatorilor: „Ei ar trebui să fie scutiti de răspundere pentru acțiunile lor în viața politică, exceptand cazul în care au comis infracțiuni, dar care ar trebui să fie stabilite de către instanță”.

De asemenea, Hodorkovski s-a pronunțat pentru un dialog cu „majoritatea care se îndoieste”. „Eu nu recunosc separarea  oamenilor pe baza opiniilor lor politice. Oamenii au dreptul la orice punct de vedere, dar, în primul rând, ei sunt concetățeni. Numai cu această abordare vom fi capabili sa construim un stat național, altfel riscam prăbușirea și războiul civil..”, – a subliniat el.

În opinia lui Hodorkovski, lustrația este drumul spre nicăieri. „În ţara este prea multă ură, societatea este prea dezbinata. Cineva trebuie să înceapă să ierte, și dacă ne percepem pe noi înșine mai morali decât adversarii noștri, și sper că este cazul, atunci iertarea trebuie să vina de la noi”, – a subliniat el.

În decembrie 2015, Mihail Hodorkovski a sustinut o conferință de presă la care a prezentat viziunea sa despre viitorul Rusiei. „Eu pot vedea Rusia unui stat de drept cu justitie si parlament independente. Rusia are nevoie de un guvern puternic și independent și Rusia mai are nevoie de un președinte care fara echivoc va părăsi postul dupa expirarea celor doua mandate..”, – a declarat fostul șef al Yukos.

În acest scop, el a cerut ieșirea țarii din izolare și schimbarea puterii. În Rusia a avut loc o „lovitură de stat anti-constituționala”, sunt  adoptate legi represive. Potrivit lui Hodorkovski, „revenirea la statul de drept în această situație ar echivala cu o revoluție”, – a spus el, subliniind că este necesar ca aceasta sa fie paşnica.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Hodorkovski: Dacă voi ajunge preşedinte în Rusia, voi asigura imunitatea lui Putin și Medvedev

  1. unul spune:

    Hodorkovski este un rus rational si mai sunt si altii si le doresc succes sa scoata Rusia din mizeria in care a adus-o
    Putin

  2. yehudy spune:

    Mihail Hodorkovski este simpatic dar nu este realist 🙂
    a doua zi dupa ce putin nu va mai fi presedinte, putin va fi belit in piata rosie de serviciile secrete ruse 🙂 care servicii secrete isi vor insusi intreaga avere a familiei putin (pacat de ginerele lui putin, se va bucura numai 1 an de avere) 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top