hodorkovskiFostul CEO-ul companiei Yukos, politicianul de opozitie Mihail Hodorkovski este de părere Rusia sub conducerea lui Vladimir Putin merge spre o criza economică, care poate provoca o revoltă populară asemănătoare cu revoluția bolsevica de la 1917.

Mi-e teamă Putin va conduce țara spre criză mult mai repede decât mulți ar dori,” – a declarat Hodorkovski într-un interviu cu jurnalistul american Charlie Rose.

Mihail Hodorkovski a lansat in SUA o declarație politică in cadrul proiectului public „Open Rusia„, organizatie pe care a fondat-o în 2001.

Potrivit lui Hodorkovskicriza economică ar putea provoca o nemulțumire a oamenilor similara cu cea care a dus la lichidarea, in urma cu un secol, a regimului autocrat țarist. Economia rusă este acum în pragul recesiunii, iar sancțiunile internaționale legate de conflictul din Ucraina, cresc aceste  riscuri.

Toate regimurile autoritare, mai ales cele care nu se bazează pe ideologie, ci pe o anumită persoană, sunt fragile. În scopul pastrarii puterii, astfel de lideri autoritari sunt obligați să ardă un câmp în jurul lor, ceea ce face acum Putin„, mai spune Hodorkovski.

Potrivit politicianului de opozitie, integrarea mai strânsă cu Europa este esențială pentru dezvoltarea Rusiei. Suntem parte din Europa. Întreaga noastră cultură este europeană. Toate traditiile noastre sunt europene„, a spus el.

Bloomberg enumeră consecințele negative pentru Rusia in urma anexarii” Crimeei și implicarea în susținerea separatiștilor pro-rusi din partea de est a Ucrainei.

Aceste evenimente au dus la refuzul investitorilor de a investi în țară. Rubla a pierdut 14% din valoarea sa față de dolar în ultimele trei luni. Fuga capitalului din Rusia s-a ridicat la o valoare de 75 miliarde de dolari in prima jumatate a anului 2014, în timp ce pentru tot parcursul anului trecut, această cifră a fost de 61 miliarde dolari.

În același timp, în ciuda perspectivei negative a situației economice din Rusia, Hodorkovski este de părere Putin ar putea fi din nou reales președinte la alegerile din 2017Potrivit lui Hodorkovski, Putin poate câștiga relativ cinstit, gratie șovinismului si nationalismului care contribuie la popularitatea sa.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top