HodorkovskiFondatorul mișcării „Rusia deschisă”, Mihail Hodorkovski, a declarat că parlamentul rus nou ales nu ar trebui să fie tratate ca fiind unul legitim. Declaratia sa a fost facuta luni, la primul Forum Boris Nemțov, care are loc la Berlin, scrie Ukrinform.

„Am fost surprins recent să aud afirmațiile unor comentatori occidentali că alegerile din Rusia au fost transparente. Și ca, prin urmare, actuala putere – legitima. Este o prostie” – afirma Hodorkovski.

În același timp, el a cerut să se observe rezultatele alegerilor în regiunile în care au loc in mod constant așa-numitele operațiuni antiteroriste și în care întotdeauna liderii locali detin puterea. „Acolo, prezenta la vot și alegerea marionetelor lui Putin sunt aproape ca la nivel nord-coreean”, – a declarat liderul opoziției.

El a atras atenția asupra faptului că, „în general, cu doar 15 la sută dintre cetățeni, dintre care 5 milioane – funcționari, forțele armate și de securitate și 11 milioane – alti bugetari, Putin din nou si-a oferit dreptul de a modifica Constituția, de a cheltui bani pe bombardamente barbare la Alep, pe arme pentru uciderea a mii de cetățeni ucraineni…”

Hodorkovski i-a adresat o intrebare și președintelui Franței, la care Putin pleaca peste o săptămână: „Cu cine intenționează să se întâlnească președintele francez, cu liderii clubului țărilor democratice, sau cu un om al cărui putere se bazează pe corupție, frică și propagandă de tip Goebbels?”

„Trebuie să explicăm faptul că actuala criză – atât economica, cât și politica – nu este o coincidență. Acesta este rezultatul inevitabil al monopolizarii tuturor sferelor vieții naționale” – a spus Hodorkovski.

El este convins că Rusia a intrat în perioada de tranziție, care este imposibil de depasit cu pasi parțiali, cum ar fi o schimbare de guvern sau a administrației prezidențiale. Nici chiar o schimbare de regim nu asigura sfârșitul perioadei de tranziție – se va încheia doar odata cu eliminarea sistemului super-presedintelui, cu garanții instituționale privind primenirea puterii, pe baza unor alegeri corecte.

„Rusia va reveni la sine și, prin urmare, se va întoarce în Europa. Și noi vom trăi sa vedem și acestlucru” – este optimist Hodorkovski, adăugând că pentru asta trebuie sa „muncim fara sa privim înapoi, fara sa ne pese de riscul unui glonț, de otravă sau închisoare”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top