hodorkovskiMihail Hodorkovski, fost proprietar al concernului Yukos, confiscat de Kremlin si principalul opozant al lui Vladimir Putin este de părere că, după plecarea presedintelui rus de la conducere, societatea rusa nu ar trebui sa caute dreptate şi justitie, ci să-i dea posibilitatea acestuia sa trăiasca în pace, a declarat fostul detinut politic, într-un interviu acordat ziarului francez Le Monde.

Hodorkovski sustine ca acest lucru trebuie facut pentru a se evita varsarea de sânge„.

Potrivit lui, după plecarea lui Putin, lucrul principal este sa ofere oamenilor din anturajul lui Putin o garanție ca nu vor fi deranjati nici ei, nici averile lor.

De asemenea, în interviu, activistul politic recunoaste  peninsula Crimeea are, într-adevăr, o semnificație sacră pentru ruşi„. Rusia, a spus el, a varsat de multe ori sângele soldaților sai” pentru acest petic de pamant. Totusi, Hodorkovski afirma că, din punct de vedere juridic, Crimeea este parte integrantă a Ucrainei.

În general, politicianul prezice două scenarii pentru dezvoltarea viitoare a Rusiei. Primul venirea la putere in Rusia a unui lider mai autoritar chiar decât Vladimir Putin.

Al doilea reforme instituționale și crearea societății civile. Hodorkovski este optimist in legatura cu posibilitatea crearii societatii civile în Rusia și consideră că în tara „există baza destul de largă de structuri sociale care susțin alegerea europeană„.

Dar, cu tot optimismul sau, Hodorkovski a recunoscut că Putin este întruchiparea problemelor Rusiei, nu cauza lor.

Amintim ca, pe 20 septembrie, Hodorkovski a anuntat ca nu exclude participarea sa la alegerile prezidentiale din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top