Autoritățile ruse au continuat și în 2018 să suprime criticii și opoziția politică. La alegerile prezidențiale din Rusia, câștigate de Vladimir Putin, nu a existat  concurență reală, iar vocile critice de pe Internet s-au confruntat cu represalii, împotriva lor fiind folosita intens legislația privind extremismul.

Reținerile și arestările protestatarilor au continuat, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat ilegale o serie de arestari ale lui Alexei Navalnîi.

Totodata, Kremlinul nu a împiedicat autoritățile cecene să-i persecute pe apărătorii drepturilor omului, iar decriminalizarea violenței domestice a creat amenințări suplimentare pentru viața cetatenilor rusi.

În plus, autoritățile ruse au fost forțate să recunoască utilizarea torturii în penitenciare după mediatizarea unei înregistrari video a agresiunii asupra unui deținut.

Aceste tendințe și evoluții în domeniul drepturilor omului în Rusia sunt semnalate în raportul pentru 2018 al organizației internaționale pentru drepturile omului Human Rights Watch.

Documentul menționează că autoritățile ruse au continuat și în 2018 campaniile de denigrare la scară largă a organizațiilor neguvernamentale incluse pe lista așa-numitilor ”agenți străini” și includerea unor organizații media, inclusiv Radio Europa Liberă/Radio Libertatea și Vocea Americii în această listă.
Se acordă o atenție deosebită suprimării libertății de exprimare în mass-media și pe internet – se mentioneaza in acest sens încercările de blocare a mesageriei Telegram și amenda de 22 de milioane de ruble impusa revistei The New Times.

ONG-ul remrca o creștere a represiunilor autorităților împotriva ”Martorilor lui Iehova”, miscare religioasa interzisa în Rusia.. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, 25 de adepți ai acestei organizații religioase sunt în prezent în detenție în Rusia.

Au fost remarcate continuarea represaliilor și în Crimeea anexată, în primul rând împotriva tătarilor din Crimeea, impunitatea pentru încălcările drepturilor omului de către separatiștii susținți de Rusia în estul Ucrainei și participarea Rusiei la campania militară din Siria.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to HRW: Autoritățile ruse continuă ofensiva împotriva drepturilor omului

  1. bogdan spune:

    Pai e normal . Godacii fac ce stiu ei mai bine sa faca adica: RAUL !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top