Human Rights Watch constată că, în ultima vreme, în Rusia, a luat amploare un sistem de restricții severe privind libertatea de exprimare pe internet, potrivit raportului organizației pentru drepturile omului, publicat pe 18 iulie.

Raportul „On-line și pe toate fronturile. Atacul asupra libertății de exprimare în Rusia“ este dedicat activizării autorităților ruse cu scopul întăririi controlul statului asupra Internetului. Activiștii pentru drepturile omului spun că, începând cu anul 2012, zeci de persoane din întreaga țară au fost urmărite penal în mod nejustificat pentru postarea pe rețelele sociale de conținut video, articole sau interviuri. Totodata, sub masca combaterii extremismului, autoritățile ruse au blocat sute de site-uri web.

Raportul susține că legile represive existente ofera guvernului posibilitatea sa restricționeze accesul la informațiile pe care autoritățile le considera ca fiind extremiste sau contrare „valorilor tradiționale.“  Activistii Human Rights Watch susțin că astfel autoritățile încalcă în mod deschis drepturile omului.

Potrivit centrului de informații analitice „Sova“, în 2010, în Rusia, în baza așa-numitelor „articole extremiste“ au fost condamnati 30 de utilizatori ai rețelelor sociale. Catre 2015 numărul condamnarilor a crescut la 216. Potrivit Sova, în 2014-2016, aproximativ 85% din condamnări pentru „declarații extremiste“ au fost legate de activitatea on-line, iar numărul persoanelor care au fost trimise la închisoare pentru ca au scris pe internet a crescut de la 54 la 94 de persoane în perioada septembrie 2015-februarie 2017.

Raportul Human Rights Watch se bazează pe interviuri cu avocați, organizații non-guvernamentale, jurnaliști, apărători ai drepturilor omului, bloggerii și rudele lor. 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to HRW: În Rusia are loc o ofensivă masivă împotriva libertății de exprimare pe Internet

  1. bogdan spune:

    Pt Taranu aka Noada si Ventil aka ciorti ! Vedeti ca exista pastile pt diareea voastra orala…

  2. „Cărați-vă din Moldova, rusnacilor!” spune:

    Rusia se face de ras aici ca proasta cu doi troli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top