În următoarele șase luni sau poate chiar un an, Rusia va reuşi să supravieţuiască sancţiunilor UE-SUA dacă sunt îndeplinite următoarele trei condiții:

  1. Conservarea fluxului actual al materiilor prime, combustibil în UE contra bani.
  2. Continuarea reducerii accesului la finanțare internațională, de care depindem, va fi echilibata pe seama rezervelor internaționale ale Federației Ruse. Acum acestea sunt de 465 miliarde de dolari. Plus, in acest an, vom avea o crestere de excedent comercial din cauza scăderii bruste a importurilor. Acești bani vor fi suficienti pentru exportul de capital, și platadatoriei externe a celor mai mari corporatii rusesti.
  3. Mentinerea conexiunii la  infrastructura de plăți internațională – SWIFT, Visa, MasterCard, Euroclear, Clearstream. În plus, evitarea înghetarii acctivelor rusesti din Occident.

Sub acțiunea simultană a celor trei condiții, Rusia poate trece cu bine de iarna și orice alte conflicte. În caz extrem, amortizorul va fi reprezentat de o depreciere rapida a rublei și izbucnirea inflației.

Dupa aceasta, doar cer acoperit cu nori negri, pentru că ne-ar putea aștepta scăderea prețurilor mondiale la materiile prime, boicotul tehnologic si deconectarea totală de la piețele externe de capital.

mirkinIakov Mirkin profesor, doctor în economie, dezvoltator al programelor de învățământ superior în domeniul pieței valorilor mobiliare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top