iateniukUcraina reuşeşte să înlocuiasca în mod activ piața rusa cu cea europeana, a declarat premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk. Potrivit acestuia, exporturile ucrainene de produse agricole în ultimele şase luni au crescut cu 32%.

Rusia a refuzat produsele ucrainene am găsit o cale să le vindem în Uniunea Europeană și în alte țări ale lumii„, a spus el. Potrivit acestuia, exportul din Ucraina a crescut cu 19%, iar creșterea exporturilor de produse agricole din Ucraina în ultimele șase luni este de 32%, în ciuda faptului am pierdut piața rusă.”

Am înlocuit piețele din Rusia cu cele europene”, a declarat primul-ministru.

De exemplu, vânzările de carne și pasăre în Rusia au scăzut cu 81%, iar exporturile către alte țări au crescut cu 30% până la 100%.

Exporturile de  ulei de floarea-soarelui spre Rusia au scăzut cu 50%, dar, per ansmablu arată o crestere de 17%, principalele piete de livrare fiind India, Olanda, Iran, Spania, Italia, Algeria, Malaezia şi Marea Britanie.

În același timp, în ultimele șase luni, Ucraina a redus considerabil importul de produse alimentare străine ( 18%).

Iaţeniuk a menționat că, potrivit datelor statistice oficiale, volumul producției agricole în Ucraina a crescut cu 16% comparativ cu perioada similara a anului trecut, în timp ce randamentul mediu in sectorul cereale a crescut cu 14%. Din exportul de cereale Ucraina se așteaptă sa obțina in acest an circa doua miliarde de dolari.

Premierul Iaţeniuk a subliniat că producția de alimente este unul dintre principalele motoare de dezvoltare a economiei ucrainene.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top