„Putin i-a obligat pe militarii rusi să joace roluri de clovni, pentru divertismentul privitorilor de tv. Către începutul intervenției în Siria, când aventura ucraineană a ajuns în impas, publicul avea nevoie de altceva, „fierbinte”, pentru a-i distrage atenția de la criza. Rezultatul a fost PR-proiectul sirian numit provizoriu – „Putin este învingător” și care viza creșterea popularității autorităților”, – scrie sociologul Igor Eydman, pe pagina sa de Facebook.

Redam in continuare textul autorului.

„Armata rusă a fost pusa sa reprezinte actorii de fundal. Produsul final al tuturor acestor eforturi a fost emisiunea tv de seara:”Noi îi bombaradam pe islamiști”. Oamenii privesc cum decoleaza avioanele și explodează bombe ca la un film hollywoodian, fără să se gândească la faptul că, sub bombele aruncate sunt ucisi sute de civili.

Punctul culminant al emisiunii este spectacolul numit pompos „Eliberarea Palmyrei” – cu celebrul concert al lui Roldughin la final.

Cu toate acestea „muzica s-a auzit putin timp”. Clovnii în uniforme și fără uniforme au crezut că războiul este o joacă. În realitate, războiul se joaca cu ei. ”Eliberatorii” au fugit din Palmyra mâncând pământul.

In ultimii ani, tot mai mulți ruși sunt uciși în luptele din Siria. Rusia este atrasă treptat într-un adevărat război dupa scenariul afgan. Marionetele locale, așa cum era și în Afganistan, nu vor să lupte și nici nu pot. Intervenționiștii ruși sunt obligati tot mai des sa intre in lupta directă, inclusiv terestra.

Acum, armata rusă va fi forțată „să plătească cu sânge” pentru rușinea pierderii Palmyrei – și imediat să ”elibereze” din nou orașul de islamiști, altfel se va nărui scenariul show-ului tv despre ”Putin cel victorios”.

Astfel, clounada se transformă într-un teatru crud cu gladiatori romani, care „nu are nevoie de lecturi cu actorii, ci de o nimicire completă și definitivă”. Siria devine Afgan 2.0″.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

6 Responses to Igor Eydman: „Armata de clovni și Afganistan 2.0”

 1. yehudy spune:

  draga ivan-nada sou, explica-ne de ce armata federatiei ruse a pierdut palmyrya 🙂
  nu a avut narmata bfederatiei ruse timp sa intareasca apararea palmyryei? 🙂 a avut timp 🙂
  nu a stiut armata federatiei ruse ca va fi atacata palmyrya? 🙂 a stiut 🙂
  draga ivan-nada sou, armate federatiei ruse este icoana vie a regimului corupt putin, este o armata de mucava,
  draga ivan-nada sou, in 2017 pputin va avea soarta lui ceausescu 🙂

 2. bogdan spune:

  Au eliberat Alepul de populatia civila prin macel in schimb DAESH i-a pus pe fuga pe godaci din Palmyra ! Porcii sunt gheroi doar impotriva copiilor , femeilor si batranilor ! Cand sunt atacati de trupe inarmate fug cu codita de godac intre picioare… armata godaceasca de cacat !

  • SI spune:

   Iarsi minti ma mincinosule?
   De ce nu le spui oamenilor adevarul si anume ca acei civili care au fost macelariti NU au fost victimele Rusiei ci a teroristilor ISIS, si iata cand puterea teroristilor s-a dus naibii zecii de mii de civili ocupati de bestiile teroriste s-au refugiat in Alepul liber aflat sub controlul guvernului LEGAL al Siriei. parte in care oamenii nu au suferit asa de mult ororile razboiului desi bestiile teroriste ii agresau mereu!
   https://www.facebook.com/Sirianul/?fref=ts
   Ia vezi aici informatii direct de la sursa

   • Catun spune:

    Bogdan a zis adevarul. Voi, Rusia, nu puteti demonstra de luni de zile ca in Alep exista ISIS.

   • bogdan spune:

    Ai mare dreptate ! Civilii au fost macelariti zilnic cu avioane Suhoi ! Ba sa vezi minune ! DAESH a mai adus si o barja pe mediterana numita Kuznetov in acest scop…al naibii DAESH astia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top