„Toți probabil au auzit deja că în regiunea Moscovei se construiește un templu gigantic denumit „Templul principal al forțelor armate ale Rusiei”, treptele căruia vor fi turnate din trofeele capturate de armata rosie de la Wehrmacht, în timpul războiului”, amintește sociologul Igor Eydman, pe pagina sa de Facebook.

„Aceasta este o altă dovadă clară că în Rusia se formează o nouă religie de stat sincretică, continua autorul. De la creștinism (ortodoxie) i-a rămas doar numele, unele sărbători și ritualuri. În general, este o religie tribală care include cultele păgâne tradiționale: sarbatorirea victoriilor militare, idolatrizarea liderilor de trib legendari, venerarea strămoșilor cazuți în război etc. Sărbătoarea principala nu este Crăciunul sau Paștele, ci Ziua Victoriei. Cel mai important ritual colectiv este închinarea în fața strămoșilor războinici în timpul procesiunii „regimentului nemuritor”, sustine Eydman.

Acum, noua religie va avea templul său principal. Încorporarea resturilor tancurilor germane în treptele templului va fi o jertfă simbolică adusa în onoarea zeilor războiului. Dacă noii păgâni ar fi avut libertate deplină, ar fi făcut, după exemplul aztecilor, sacrificii umane din rândul prizonierilor, capturati in numar suficient de mare în ultima vreme”, încheie sociologul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Igor Eydman: „Templul războiului și noii păgâni”

  1. bogdan spune:

    Macheta aia parca e un cacat de vaca modelat cu capace galbene in varf….pe care niste flamanzi il adulmeca…kitsch la superlativ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top