Lumea a devenit din nou unita. Mass-media americane, europene și ruse au aceeași agendă. Aprecierile sunt diferite, dar subiectul este același – Trumpgate. Spre deosebire de Watergate, acesta are natură globală – un Watergate și Pearl Harbor la un loc”- scrie editorialistul „Ejednevni jurnal”.

Redam textul autorului:
„Trumpgate este alcătuit din mai multe părți, dintre care fiecare are grad diferit de confirmare și efecte probabile. Acuzația cea mai gravă este că Trump este șantajabil de catre Putin. Într-un interviu cu Associated Press,  vicepresedintele Joe Biden a confirmat faptul că sefii de informații l-au informat pe el și pe președintele Barack Obama cu privire la existenta unor date neconfirmate despre un dosar compormitator la adresa președintelui ales Donald Trump”.

„A doua parte a Trumpgate, care, de fapt, a fost confirmată de către Trump, se referă la amestecul rusilor în alegerile prezidențiale. Faptul interventiei Trump l-a confirmat, însă, a spus că aceasta nu a afectat rezultatul alegerilor. Este o bomba cu ceas. Practic, chiar inainte sa preia mandatul, Trump a devenit o „rață șchioapă”.

„A treia parte a trumpgate – a fost declarat război mass-media. Episod de la conferința de presă a lui Trump: corespondentul CNN vrea să pună o întrebare, Trump refuza. Reporterul CNN: …”După ce ne-ați atacat, lasati-ne să punem întrebarea”. Trump:” Nu va las, scrieti falsuri”! După aceea, microfonul trece la corespondentul BBC. Reacția lui Trump:” Of, alta frumusete”. Revolutia anti-presa, care i-a permis lui Trump să câștige în ciuda atitudinii clar negative a majorității mass-media influente, nu o face pe ultima mai puțin puternica. Gratie primului Amendament, Trump nu poate face nimic impotriva presei. În istoria Statelor Unite nu a fost inca vreun caz în care puterea a iesit învingatoare într-o confruntare cu reporterii care, în Statele Unite, spre deosebire de Rusia, știu ce înseamna solidaritatea corporativă”.

„Al patrulea element al trumpgate s-a lasat descoperit saptamana trecuta, in timpul unui discurs al lui Meryl Streep la premierea „Globul de Aur” si reacția la această afirmație a lui Trump. Alegerea lui Trump a fost o reacție la ipocrizia imposibila a clasei politice americane, protest împotriva corectitudii politice reduse la absurd. Potrivit lui François de la Rochefoucauld, ipocrizia este un tribut pe care viciul îl plătește virtutii. Acum, cei care sunt obositi de ipocriți au posibilitatea sa observe viciul nedeghizat, arogant, încrezător în dreptul său de a fi in mod deschis viciu si gata să ridiculizeze pe oricine încearcă sa spuna ceva critic”.

„Trumpgate a devenit, probabil, cea mai serioasă provocare la adresa democrației americane din istoria sa. Cu toate acestea, există puține îndoieli că nu va face fata acestei provocari.

În ceea ce privește Putin, care a fost în mare măsură organizatorul acestei provocari, îl așteapta o profundă dezamăgire. Trump pentru Rusia este erou numărul unu, împreună cu Putin. Toate programele TV sunt dedicate acum apararii lui Trump. În librăriile din Rusia cartile cu portretul lui Trump au impins in spate literatura despre Stalin și Putin. Interesant, ce vor face cu toata aceasta maculatura dupa ce Trump nu se va ridica la așteptările Kremlinului … ”

„URSS-ul lui Hrușciov a fost capabil sa sustina o expansiune lingvistică cand a inclus în toate limbile lumii cuvântul rusesc sputnik. Gorbaciov a adăugat cuvântul perestroika. Putin a continuat această agresiune lingvistică și a adaugat în vocabularul mondial un cuvant din aresenalul  KGB – kompromat. Este cea mai concisa si precisa caracterizare a Rusiei lui Putin. Oamenii au tendința sa se înșele singuri, limba insa nu poate s-o faca … „

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top