În cazul reînnoirii sancțiunilor împotriva delegației Federației Ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), ea nu va mai putea fi lipsită de dreptul de vot în alegerea judecătorilor CEDO, secretarului general al Consiliului Europei și a altor conducători ai organizației.

Decizia a fost luată luni, în cadrul unei reuniuni a Comitetului de reglementare al APCE, potrivit dpa.

Organismul de profil al Adunării (denumirea sa oficială este Comitetul pentru norme de procedură), la solicitarea Biroului APCE, a analizat sancțiunile care pot fi impuse împotriva statelor pentru încălcarea principiilor Consiliului Europei.

În prezent, în APCE există o discuție despre limitele presiunii prin sancțiuni asupra Rusiei. În primăvara anului 2014, după anexarea ilegală a Crimeei, au fost impuse sancțiuni ample împotriva delegației Federației Ruse, care au dus inclusiv la privarea dreptului de a participa la luarea deciziilor in APCE.

În 2016, în semn de protest, Federația Rusă a refuzat să mai participe la lucrările Adunării, iar anul trecut a încetat să plătească contribuțiile sale la bugetul Consiliului Europei. Aceasta a condus la o discuție în APCE cu privire la posibilitatea ridicării sancțiunilor împotriva rușilor.

Decizia de ieri a Comisiei de reglementare a limitat sfera posibilelor sancțiuni, explicând că, evită astfel un conflict cu Carta Consiliul Europei (CoE).

„În cazul contestării drepturilor delegației naționale, APCE nu poate pune sub semnul întrebării dreptul deputaților de a participa la alegerea înalților funcționari ai Consiliului Europei … deoarece Adunarea nu poate interveni în implementarea Cartei CoE și a Convenției Europene a Drepturilor Omului”, a explicat Comisia. Decizia Comisiei intră în vigoare imediat.

Astfel, nicio delegație națională, inclusiv cea rusă, nu poate fi exclusă de la participarea la alegerile Secretarului General al Consiliului Europei (care va avea loc în 2019), a comisarului european pentru drepturile omului (alegerile au avut loc anul trecut, Federația Rusă nu a participat la acestea), presedintelui APCE (alegerile sunt organizate anual) și judecătorilor CEDO.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to În APCE au fost îmblânzite sancțiunile împotriva delegației ruse

  1. bogdan spune:

    Daca nu-si vor da seama la timp TOTI Europenii de pericolul reprezentat de Pitik si ca este in fapt Hitler al sec 21 vom avea mari probleme cu torii ! SI Hitler a anexat Sudetii din Cehia ca-s nemti acolo sau Austria ca e in fapt germana ! Stim cu totii finalul ! Exista pe parcursul Istoriei personaje ce reprezinta RAUL SUPREM pe Pamant !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top