Rusia așteaptă alarmată anunțarea în Congresul SUA a „raportului Kremlin“, care va conține o nouă listă cu persoane fizice și companii pentru care se impun sancțiuni. De asemenea, se va evalua și impactul sancțiunilor asupra datoriilor suverane și asupra instrumentelor financiare derivate.

Potrivit experților, deși acest raport nu implică sancțiuni directe, el va complica grav viața persoanelor din listă. În plus, începând cu  29 ianuarie, în conformitate cu legea „Privind combaterea adversarilor Americii prin sancțiuni“ (CAATSA), SUA vor începe să impună sancțiuni împotriva companiilor, organizațiilor și persoanelor fizice pentru tranzacțiile cu întreprinderile rusești din sectoarele apărării și a informațiilor.

Comentatorii sunt divizati în ceea ce privest evaluarea impactului „raportului Kremlin“ – unii cred că pagubele economice vor fi minore, alții acorda atenție creșterii semnificative a riscurilor pentru figurantii listei negre. În orice caz, Moscova consideră că publicarea raportului va fi o altă lovitură pentru relațiile ruso-americane, scrie ziarul Kommersant.

O sursa de rang înalt de la Kremlin a declarat despre sedinte organizate la toate nivelurile – de la conducerea întreprinderilor de stat, până la administrația prezidențială – in legatura cu sanctiunile iminente.

Potrivit unui alt oficial federal, o rețeta comună pentru contracararea noilor măsuri restrictive „nu a fost încă inventată”.

După cum relatează RBC, în ajunul noilor sancțiuni, autoritățile ruse au luat măsuri pentru a proteja companiile din sectorul apărării.

În special, guvernul a permis Ministerului Apărării, FSB și SVR să efectueze achiziții pubice în regim secret până la mijlocul anului 2018. Autoritățile au elaborat o listă cu 126 de companii și organizatii cărora li se recomandă să transfere achizițiile pe site-ul cu circuit închis al Sberbank.

În plus, guvernul rus a anunțat crearea unei bănci speciale care va lucra cu industria de apărare. De asemenea, Banca Centrală a Rusiei a eliminat de pe site-ul său informațiile privind băncile autorizate să emita scrisori de garantie in cadrul contractelor din sectorul de apărare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to În așteparea sancțiunilor SUA, Rusia a întrat în ședințe la toate nivelurile

  1. bogdan spune:

    FOAAAAMEAAAA !

  2. bogdan spune:

    Porcii trebuie sa plateasca si vor plati pt toate crimele comise in ultimii ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top