rubla belarusÎn Belarus, la miezul nopții, a fost denominata moneda națională. Raportul de schimb este de 1 la 10.000. Aceasta este a treia și cea mai mare denominare a rublei belaruse în istoria recentă a țării, sustine agenția de stiri „BelaPAN”.

Decizia privind denominarea a fost adoptată prin decret al președintelui Aleksandr Lukașenkope 4 noiembrie 2015.

În procesul denominării vor fi înlocuite bancnotele aflate în circulație din anul 2000 și monedele din 2009, astfel incat 10.000 de ruble vechi sunt egale cu o rublă noua.

Începând cu 1 iulie sunt introduse in circuit șapte valori nominale: 5, 10, 20, 50, 100, 200 și 500 de ruble, precum și opt monede cu valori de: 1, 2, 5, 10, 20 și 50 de copeici, 1 și 2 ruble. Se remarcă faptul că aceste serii respectă în totalitate valorile nominale ale bancnotelor și a monedelor din zona euro, în timp ce banii înșiși sunt similari celor din zona euro.

Fiecare bancnotă este dedicată unei regiuni din Belarus, iar toate obiectele reprezentate pe bancnote sunt incluse în lista patrimoniului cultural din Belarus, potrivit Tass.

Pe aversul (partea din față) monedelor este reprezenta stema oficiala a republicii, iar pe revers – valoarea nominala.ruble belarus denominate

Bancnotele sunt realizate de către compania britanică ”De la Rue”, care este considerata unul dintre liderii industriei de bancnote, hârtii de valoare și echipamente bancare.

Monetăriile lituaniană și slovaca au fost alese pe baza unui concurs pentru a bate noile monedele.

Schimbul bancnotelor actuale se va produce în decurs de cinci ani – de la 1 ianuarie 2017 pana pe 31 decembrie 2021, în orice cantitate, fără restricții și fără a plăti comision.ruble belarus denominate1Prima denominare a rublei din Belarus a avut loc la 20 august 1994 (de 10 ori), a doua pe 1 ianuarie 2000 (de 1000 de ori). Se remarcă faptul că printre monedele naționale de pe teritoriul fostei URSS, rubla din Belarus a suferit cea mai mare depreciere in raport cu dolarul american. În prezent, cursul unui dolar a depășit deja 200 de milioane de ruble.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

11 Responses to În Belarus a avut loc cea mai mare denominare a monedei din istoria țării

  1. putin spune:

    Impartialul, Dreptate, Adevar…nick-uri de troli pro-rusi! 🙂

    • impartialul spune:

      in articol nu e vorba de rusia , deci troll prorus exclus . dar inainta de a improsca cu facale pe altii vezi ca si in RO denominarea a fost tot 10.000 lei vechi = 1 ron . mai documenteaza-te ca sa fii credibil . e plina tara de inteligenti ca tine

      • putin spune:

        Vezi ce am scris mai jos. 🙂 Uita-te si la ora la care am scris. daca nu-ti poti controla limbajul, controleaza-ti macar …memoria vizuala! Pentru voi astia nostalgicii nu exista doar rusia, ci lumea se imparte intre rusia, aliatii ei si…ceilalti!

      • putin spune:

        Nu s-a denominat moneda de 10.000 de ori….In Bulgaria, in Romania da. Dar ma bucur sa vad ca decalajul dintre Romania si Rusia este in favoarea Romaniei. Noi am trecut de ceva timp peste asta! Cetateanul obisnuit nu va avea nici de castigat, nici de pierdut. Data si ora la care am scris e 1 iulie 2016 la 11:28 Tu ai postat la ora: 12:29. Ajungea sa citesti. Dar te-ai grabit!

      • putin spune:

        Daca erai asa de inteligent precum pretinzi, ai fi vazut ca …ti-am dat dreptate! 🙂

      • Catun spune:

        impartialule, cu cine tii cand practic zici ca in Romania au avut trei denominari ca in Belarus?

  2. impartialul spune:

    du-te-n cacat . in romanika cum a fost ?

  3. bogdan spune:

    Astia seamana cu Bulgaria de la mijlocul anilor 90…cand azi are painea un pret si maine altul cu 10 % mai mare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top