Richard KühnelLa amenințarea Rusiei privind închiderea spațiul aerian pentru tranzitul aeronavelor europene, UE va răspunde conform legii talionului: Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte„, a declarat reprezentantul oficial al Comisiei Europene în Germania, austriac Richard Kühnel, potrivit DW.

Coridoare aeriene sunt stabilite prin acorduri internaționale, pe care toţi semnatarii sunt obligaţi să le respecte, inclusiv Rusia, la fel şi reglementările OMC”, a declarat Kühnel. Acest lucru înseamnă Rusia nu poate în mod unilateral decide inchiderea coridoarelor aeriene fără sa încălce legislația internațională.

Totusi, in cazul în care Moscova se hotărăște să intreprinda acest pas, UE va putea să se adreseze instantelor de judecata internaționale. Dar există şi o altă opțiune: dreptul internațional prevede, de asemenea, posibilitatea utilizarii  de represalii(retaliation) – adică adoptarea unor masuri de răspuns echivalente„.

Altfel spus, UE va putea, fără să demareze procese îndelungate în instanțele internaționale, sa răspunda cu închiderea cerului european pentru aeronavele rusesti pe principiul ochi pentru ochi, dinte pentru dinte„.

Citeşte şi Rusia închide spaţiul aerian pentru navele ucrainene: “Le vine rândul celor din UE şi SUA”!

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to În cazul Moscovei se va aplica legea talionului: Ochi pentru ochi

  1. […] În cazul Moscovei se va aplica legea talionului: Dinte pentru dinte • Rusia închide spaţiul aerian pentru navele ucrainene: “Le vine rândul celor din UE […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top