tatari disparutiDoi dintre tinerii tatari despre care reprezentantii Mejlisului poporului tatar din Crimeea spun că au fost rapiti, au fost gasiti marți, 14 octombrie în apropiere de orasul Simferopol.

Astfel, Belyaev Bilyalov a fost gasit mort, in timp ce Artem Dayrabekov se afla în prezent in stare grava, cu sanse minime de supravietuire, a declarat președintele Fondului Krim” din Polonia, Riza Asanov, potrivit Ukrinform.

„Astăzi, un tanar a fost găsit mort, cu plăgi tăiate, altul cu același tip de răni este in prezent la terapie intensivă într-o stare foarte grava. Medicii spun ca este puțin probabil să supraviețuiască„, spune Asanov.

Potrivit acestuia, tinerii tătari prezentau urme de tortură.

Asanov sustine ca tătarii din Crimeea nu au nicio îndoială răpirea, torturarea și uciderea tătarilor din Crimeea reprezinta politica consecventă de intimidare a poporului tătar, care se opune ocupației rusești din Crimeea.

Belyaev Bilyalov a fost student în anul întâi la Universitatea Pedagogică din Crimeea, iar Artem Dayrabekov student în anul întâi la Universitatea Națională din Tavrida.

După cum s-a raportat anterior, pe 27 septembrie, în satul SarySu din regiunea Belogorsky au dispărut doi tătari Islyam Dzhepparov și Cevdet Islyamov. Soarta lor este in continuare necunoscuta.

Pe 29 septembrie a dispărut Edem Asanov. A fost gasit spanzurat peste o săptămână în orasul Yalta.

În seara de 3 octombrie, în Simferopol a fost rapit un alt tânăr din Crimeea, tătarul Eskender Apselyamov, a cărui locație este de asemenea necunoscuta.

Organizația internațională pentru drepturile omului Human Rights Watch semnaleaza presiunea crescută asupra tătarilor din Crimeea și a cetățenilor cu opinii pro-ucrainene și solicită investigarea disparițiilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top