NATO UcrainaDupa trei saptamani de negocieri privind crearea unei coaliții parlamentare care sa asigure guvernarea Ucrainei, reprezentanții a cinci forțe politice din Rada Suprema au semnat Acordul de coalitie.

Partidele semnatare sunt Blocul Poroșenko,” Frontului Popular”, Uniunea Samopomich”, Partidul Radical Oleg Liaşko și partidul Iuliei Timosenko Batykovscina.
Potrivit textului prezentat pe site-ul Blocului Poroșenko„, Acordul de coaliție prevede elaborarea și adoptarea unor noi texte ale Strategiei de securitate națională și doctrinei militare, care sa reflecte evoluția situației politico-militare în jurul Ucraina.

Printre altele, noua doctrina militară trebuie sa defineasca termenul de  inamic potențial” și determine în mod clar criteriile de recunoaștere a unor state (grupuri de state) potențial inamice.

În plus, se propune modificarea unei serii de legi privind politica interna și externa şi a legii securității naționale. Coalitia isi propune sa anuleze statutul de neutralitate al Ucrainei şi sa demareze actiunile pentru integrarea tarii în alianta NATO. Unul dintre obiectivele strategice ale politicii externe și interne va fi restabilirea suveranității statului asupra teritoriului Crimeei.

De asemenea, Acordul de guvernare prevede intentarea de procese internaționale împotriva Federației Ruse în interesul statului ucrainean, a întreprinderilor de stat și a altor forme de proprietate, precum și a cetățenilor din Ucraina, care au suferit de pe urma ocupației Crimeei și acțiunilor  militare ale Rusiei în Donețk și Lugansk.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top