molotov ribbentropPână în 2015, Ministerul Culturii din Rusia va pregăti și publica versiunea full a celor 100 de documente majore şi surse ale istoriei Rusiei.

Documentele cuprinse in culegere vor fi recomandate pentru studiu în licee și universități, scrie Izvestia care îl citează pe Mihail Ipatov, directorul în cadrul Ministerului Culturii din Federația Rusă.

Potrivit acestuia, proiectul va contribui la reducerea numărului de opinii istorice speculativeToate documentele publicate in culegere nu sunt doar surse isorice, ci monumente ale culturii naționale„, a mai spus Ipatov.

Printre cele 100 de surse majore ale istoriei ruse, potrivit Ministerului Culturii din Rusia figureaza documente cum ar fi discursul lui Stalin de pe 3 iulie 1941, „Codicul de legi” al lui Ivan cel Groaznic, Pactul Molotov-Ribbentrop, tratatul Kneazului Oleg cu Bizanțul din 911, Actul de la Helsinki din 1975 şi altele.

Pactul Ribbentrop-Molotov, cunoscut și ca Pactul Stalin-Hitler, a fost un tratat de neagresiune încheiat între URSS și Germania nazistă, semnat la Moscova, la 23 august 1939 de ministrul de externe sovietic Viaceslav Molotov și ministrul de externe german Joachim von Ribbentrop, în prezența lui Stalin.

Pactul a consolidat procesul expansionist de împărțire în două a ceea ce rămasese neocupat și/sau neîmpărțit din Europa. Cruzimea și cinismul celor doi dictatori, Hitler și Stalin, s-au repercutat timp îndelungat, prelungind cel de-al Doilea Război Mondial cu Războiul Rece și cu scindarea Europei în două prin Cortina de fier între anii 1945-1989.

Ribbentrop-Molotov

Sursa: Wikipedia

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top