Curtea Supremă a Rusiei a respins plângerile a zece sirieni pentru refuzul acordarii azilului temporar în Rusia. Curtea susține că în Siria nu se defășoară confruntari militare, ci o operațiune de combatere a terorismului. În consecință, reclamanții nu trebuie să se teamă de persecuție și tratament inuman în țara lor, reda Kommersant decizia Curții Supreme.

„Un număr semnificativ de localitati din Siria au aderat la zonele de încetare a focului, în țară se desfășoară acțiuni umanitare, se acordă asistență medicală, – se arata in decizia judectoarilor rusi. …Evenimentele care au loc pe teritoriul Siriei au caracteristicile specifice operațiunilor contrateroriste, nu a confruntarii militare clasice cu o linie a frontului clar pronunțată”.

Războiul civil din Siria a început în 2011. În septembrie 2015, în conflict a intervenit Rusia, care a lansat o operațiune militară în această țară. În 2016, ONU a stabilit că 13,5 milioane de sirieni au nevoie de asistență umanitară, iar din acestia, peste 6 milioane sunt refugiati.

În 2017, Oficiul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați a declarat că aproximativ 4,8 milioane de sirieni au fugit din țara lor. Turcia a primit 2,7 milioane de persoane. Aproximativ doua milioane de refugiați se află în Liban, Egipt, Irak și Iordania. Rusia, potrivit Ministerului de Interne din aprilie 2018, a acordat azil temporar pe un an unui numar de 1.047 sirieni, alți doi sirieni au primit azil permanent.

Cel puțin 5.000 de refugiați sirieni trăiesc ilegal în Rusia, arata datele ONG-urilor.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to ”În Siria nu există război” – Curtea Supremă a Rusiei a motivat respingerea acordării de azil unor refugiați sirieni

  1. bogdan spune:

    Da da da ! Este pace pe sistem porcesc ! Au ras de pe fata pamantului orasele precum Aleppo unde acum este pace si linistea mortii..! Specie inapoiata ! Buba plina de puroi pe harta lumii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top