saracieCriza din Rusia a dus la o creștere puternică a sărăciei, în primăvara acestui an numarul saracilor ajungand la aproape 23 de milioane de oameni.

Acum populația crede guvernul care susține că criza nu va dura mult timp. Dar situația în sfera socială se poate agrava, avertizează Tatiana Malev, directorul Institutului pentru Analiză Socială și Prognoze.

– Recent, vicepremierul Olga Golodeţ a anunţat creșterea bruscă a numărului de săraci din țară. Acest lucru era previzibil?

 Odata cu reducerea venitului real disponibil cu 5% și a salariilor reale cu 10%, creșterea sărăciei era inevitabilă. Oamenii sunt forțați să-și restructureze consumul și să abandoneze multe cheltuieli.

Dar această situație este exprima starea lucrurilor la mijlocul anului.

Cred că în luna septembrie, după sfârșitul verii, atunci când oamenii se întorc din vacanță și va trebui să-si trimita copiii la școală, reducerea veniturilor va fi resimțita mai puternic.
Mă tem de consecințele sociale în toamna care se apropie.

– Dar până în prezent societatea nu a exprimat nicio reacție negativă.

cersetor St. Petersburg– Situația este într-adevăr contradictorie. Obiectiv, există o deteriorare a situației socio-economice a populației. Subiectiv, populația afișeaza răbdare și optimism. Să vedem cât de mult această stare de spirit va dura. Poate că acest lucru se datorează retoricii politice a autorităților, care insista ca această criză este temporară și ca va dura unu-doi ani. Dar puncte de creștere nu exista, nu-mi este clar cum dintr-o dată țara va ieși din criză? Datorită faptului că am indurat mult? Aşa ceva nu se întâmplă. Apropo, astfel de sentimente prevalau la inceputul si mijlocul anilor ’90: si atunci tot asteptau că criza este pe cale să se încheie și va începe creșterea economică ca o recompensă naturala pentru răbdare. Dar ea nu a început, deoarece condițiile economice relevante lipseau.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top