Guvernul din Turkmenistan nu mai mai oferi gratuit locuitorilor țării energie electrică, gaze naturale, apă potabilă și sare de masă, anunta agenția de știri de stat turkmenă, cu referire la o decizie a Consiliului Poporului – organul guvernamental suprem al țării.

„Pentru a continua dezvoltarea relațiilor de piață în economia Turkmenistanului, precum și eficientizarea costurilor serviciilor de energie electrică, gaze și utilități pentru cetățeni, începand cu 1 ianuare 2019 se elimină furnizarea gratuită pentru populație a energiei electrice, gazului, apei și consumul de sare de masă,“ – se arata în decizia semnata de Gurbangulî Berdîmuhamedov, președintele Turkmenistanului.

Gazele naturale, apa și electricitatea au fost oferite gratuit populației din Turkmenistan începând din 1992. În 2003, primul președinte al Turkmenistanului, Saparmurat Niazov, a prelungit efectul acestei decizii a Consiliului Național până în 2030, dar parlamentarii din legislatura actuala au abrogat aceste reglementări.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to În Turkmenistan se renunță la gratuitatea pentru apă, gaz, electricitate și sare

  1. bogdan spune:

    Si au pierdut viitoarele alegeri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top