bors sfeclaRusia mai dispune de rezerve la toate categoriile de alimente doar pentru două săptămâni, după ce Moscova a decis la 7 august interzicerea timp de un an a importului majorităţii produselor agroalimentare din SUA şi UE, sperând să acopere acest gol cu importuri de la noi parteneri, a declarat miercuri vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, într-o intervenţie în direct la postul public de televiziune Rossia-24, citat de Unian.

„La principalele tipuri de alimente, dacă e să vorbim de situaţia la zi, dispunem de rezerve pentru două săptămâni”, a afirmat Dvorkovici.

El a explicat că dependenţa Rusiei de importuri la unele produse este de 4% (cum ar fi la cartofi) şi de până la 30% (cum ar fi la carne). Dependenţa Rusiei de producţia de lapte din străinătate este de aproximativ 20%, la carne de porc – de 20% şi la carne de pasăre – de circa 10%.

„Prin urmare, restabilirea stocurilor de produse este o problemă de trei-patru zile”, a spus vicepremierul rus, indicând că Moscova îşi pune speranţa în ţări precum Turcia, Belarus şi mai multe state din America Latină, până când rafturile magazinelor vor putea fi umplute cu produse autohtone.

În perspectivă de un an, a adăugat el, Rusia se va axa mai mult pe producţia proprie, în special, în ceea ce priveşte producţia de carne de pasăre, legume şi fructe. Cu toate acestea, el a recunoscut că în privinţa cărnii Federaţia Rusă este nevoită să se orienteze totuşi spre furnizori externi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top