Începând cu anul 2014, SUA au cheltuit pentru pregătirea armatei ucrainene și asistență logistică suma de 600 de milioane de $, transmite Tsenzor.NET, citand „Portalul guvernamental“.

„De la începutul anului 2014,  partea americană a predat material și asistență tehnică și a cheltuit pentru pregătirea Forțelor Armate ale Ucrainei mai mult de 600 de milioane de $. În cadrul grupului multinational unificat au trecut instructia șapte batalioane ale armatei ucrainene. Acum este pregătit un alt batalion. Pe ansamblu, începând cu 2015, la baza Centrul Internațional pentru menținerea păcii, au fost instruiți de catre experți americani aproape 4000 de membri ai forțelor armate ale Ucrainei și 104 de instructori“, – spune raportul.

În special, fondurile americane au fost cheltuite pentru dezvoltarea corpului de subofiteri, sisteme logistice și de sprijin medical.

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Viktor Mușenko, subliniază faptul că asistența consultativă din Statele Unite ale Americii a îmbunătățit foarte mult Forțele Armate al Ucrainei.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Începând cu 2014, SUA au acordat asistență de 600 milioane $ armatei Ucrainei

  1. „Cărați-vă din Moldova, rusnacilor!” spune:

    Rusia a trimis aici doi troli: Taranu Ion si Marius Vintila.

  2. bogdan spune:

    Lipsesc Javelin ! Cu astea godacii ajung istorie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top