vama UcrainaSefii vamilor din regiunea Transcarpatia au fost suspendati din funcție pe tumpul desfasuraraii anchetei oficiale privind corupția din sistemul de vami, anunta biroul de presă al Serviciului Fiscal de Stat (GFS) din Ucraina.

„Prin decizia Serviciului Fiscal de Stat, întreaga structura de conducere a vamii din Transcarpatia a fost îndepărtata din functiepe durata investigatiei oficială de corupție”, – se spune în declarație.

Anterior, premierul Ucrainei Arseni Iațeniuk l-a însărcinat pe președintele GFS Roman Nasirov sa-i concedieze pe toți angajații vamali din Transcarpatia – de sef la vamesi. Pentru funcționarea in continuare a vamii au fost trimisi vamesi din alte regiuni al tarii.

Motivul pentru hotărârea de guvern îl reprezinta evenimentele din Mukacevo, din vestul Ucrainei, unde a avut loc un conflict între combatantii organizației naționaliste „Pravîi Sektor” și fortele de ordine din Ucraina. Sâmbătă, 11 iulie, conflictul a intrat într-o fază fierbinte, pe străzi avand loc un schimb de focuri în care au existat morți și răniți.

Acolo, aproximativ 20 de luptători ai „Pravîi Sektor” au sosit pentru a regla conturile cu oamenii aflati in serviciul deputatului Radei Supreme Mihail Lanio, unul dintre persoanele cele mai bogate și influente din Transcarpatia.

Președintele Poroșenko a cerut Ministerul de Interne reţinerea celor care au deschis focul pe strazile orasului Mukacevo. Arsen Avakov a raportat ca grupul de radicali rebeli a fost înconjurat într-o padure din Transcarpatia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top