PSMişcarea politică Sectorul de dreapta” (Pravâi Sektor – PS) și Corpul Voluntarilor care lupta in Donbass (CVD – creat pe baza voluntarilor organizatiei) au publicat o declaratie comună  la adresa președintelui Ucrainei Petro Poroșenko, cu cererea demararii imediate a procesului de lustratie a unui număr de oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne.

Cele doua au pus un ultimatum șefului statului, cerand ca cererile lor sa fie indeplinite in 48 de ore”.

Cererea principală a Sectorului de dreapta” il vizeaza pe ministru adjunct al Afacerilor Interne, Vladimir Evdokimov, acuzat ca ar fi comandat uciderea unuia dintre liderii Pravâi Sektor – Sasha Belâi.

Evdokimov

Pravâi Sektor vrea capul adjunctului de la Interne, Vladimir Evdokimov

Organizatia sustine ca organele de politie au declansat o campanie de hartuire a membrilor Pravâi Sektor şi asta în timp ce combatantii partidului sunt angajati intr-o luptă fără compromisuri în prima linie pe frontul din estul Ucrainei– subliniaza Pravâi Sektor.

Organizatia ii cere lui Poroșenko sa-i elibereze pe toti membrii sai, arestati de politie si sa retuneze toate armele confiscate de la membrii PS.

În caz de refuz, Pravâi Sektor ameninta ca va retrage de pe front toate unitățile si va porni o campanie spre Kiev cu scopul realizarii unei reforme rapide în cadrul Ministerului de Interne.

Documentul este semnat de liderul PS Dmitri Yarosh și comandantul combatantilor CVD Andrei Stempitskim.

Spre deosebire de alte batalioane de voluntari care lupta in estul Ucrainei, coprul voluntarilor CVD, creat pe baza membrilor Sectorului de Dreapta, nu se supune Ministerului de Interne sau celui al Apărării.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top