Curtea UE de la Luxemburg a refuzat să suspende sancțiunile impuse de Consiliul UE împotriva unui număr de bănci și companii petroliere din Rusia, ca urmare a agresiunii rusești împotriva Ucrainei.

Instanța și-a anunțat decizia joi, 13 septembrie.

Curtea a respins cererea de anulare a sancțiunilor UE împotriva băncilor rusești „Sberbank“, VTB, „Vnesheconombank“, „Prominvestbank“ și DenizBan Turcia (subsidiara „Sberbank“), precum si companiilor „Gazprom Neft“ și „Rosneft“.

„Pe fond, instanța a constatat că Consiliul UE a fundamentat suficient actele juridice împotriva carora s-a facut plangere. Scopul proclamat al acestora este de a ridica prețul acțiunilor rusești care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, și să sprijine soluționarea pașnică a crizei“ – se spune în decizia instanței.

UE a impus sancțiuni împotriva Rusiei ca răspuns la intervenția militară a Rusiei în Ucraina în 2014. Băncile și companiile rusești au depus plangere împotriva UE în același an.

Sancțiunile UE au impus limite pentru anumite tranzacții financiare și exportul unor produse și tehnologii importante, au limitat accesul mai multor companii din Rusia la piața de capital și a interzis furnizarea de servicii necesare pentru o serie de activități legate de industria petrolieră.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Instanța UE a refuzat să ridice sancțiunile impuse împotriva băncilor ruse

  1. bogdan spune:

    Asta e ! Porcii trebuie sa inteleaga ca vine si plata pt furturi si crime !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top